facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-02-03
Vizualizari: 4320
Comentarii: 1
Permis şi interzis atunci când te doare gâtul

Afecţiunile gâtului sunt frecvente în sezonul rece şi trebuie abordate cu mare atenţie. Tusea şi durerea în gât pot dura zile, chiar săptămâni la rând şi se pot agrava dacă nu sunt tratate corespunzător. Iată ce e de făcut şi ce greşeli trebuie evitate!

Interzis

Nu bea ceaiuri prea fierbinţi!

Riști arsuri la nivelul gâtului, iar în microleziunile create se adună bacterii, zona se inflamează și se irită și mai mult. Ceaiurile se beau calde.

Nu lua antibiotice

Dacă durerea în gât şi tusea sunt asociate cu febră, nas înfundat, durere de cap şi stare generală de rău, este clar că sunt simptome ale răcelii. Iar răceala e produsă de virusuri, nu de bacterii, astfel că antibioticele sunt total ineficiente. Mai mult decât atât, să apelezi la ele „preventiv”, în dorința de a scăpa mai repede de boală sau pentru că bănuieşti că e ceva mai grav, rişti să dezvolţi rezistenţă la antibioticele respective şi să-ţi distrugi flora bacteriană. Mai sigur e să optezi pentru antibiotice naturale, pe bază de uleiuri esenţiale, care sunt puternice, eficiente, au efect antiviral şi nu scad imunitatea, dimpotrivă.

Nu fuma!

Se știe că fumul de țigară usucă, sensibilizează gâtul și cauzează tuse. Asta deoarece cu fiecare fum inspirat, organismul tău se simte atacat, are tendința să secrete mai mult mucus care e eliminat mai greu din cauza inflamației sinusurilor.

Nu mânca alimente dure, uscate, iritante,

Alimente precum floricelele de porumb, chipsurile, covrigeii nu trebuie mâncate când te doare gâtul. Evită şi mâncărurile foarte picante, condimentate, acre, care irită mai mult gâtul. Iar cafeaua şi alcoolul deshidratează, agravând simptomele.

Permis și recomandat

Bea multe lichide

Lichidele mențin gâtul umed şi hidratat. Ceaiurile medicinale călduţe, îndulcite cu miere, sunt adevărat pansament pentru gâtul inflamat. Indicate sunt plantele medicinale cu efect emolient, calmant, antiviral și antiinflamator, precum rădăcina de lemn dulce, lichenul de piatră, cimbrișorul, nalba, teiul, mușețelul. Acestea se găsesc în ceaiul Plantusin.

Fă gargară cu apă şi sare

Este un remediu din bătrâni care distruge bacteriile din gât, îl curăță de mucus și reduce inflamația. Medicii recomandă dizolvarea unei jumătăți de linguriță de sare într-o cană cu apă. Mai poți face gargară cu apă și bicarbonat.

Siropuri, comprimate și dropsuri

Apelează la siropuri Plantusin, la comprimate masticabile Plantusin şi la dropsuri cu miere, eucalipt, coada șoricelului, nalbă și propolis. Ele stimulează producerea de salivă, care menține gâtul hidratat. Nu vindecă neapărat, însă conțin ingrediente cu efect emolient, antiseptic și antibacterian.

Schimbă-ți puțin dieta

Mănâncă alimente moi, precum legume la abur, ouă fierte, supe, paste și piureuri.

Protejează-ți gâtul și vocea

Încearcă să-ți protejezi gâtul și vocea o perioadă, nu respira afară cu gura deschisă, nu vorbi tare timp îndelungat. Doar odihnește-te mai mult, pentru a ajuta organismul să se recupereze și să lupte cu răceala.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Foarte bune sfaturile. Mulțumesc!

Cîrlănaru Rodica
7 Noiembrie 2020
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri