×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Pe bebe îl doare burtica? Iată 7 soluții de a-l calma

Sfaturi Practice

Nici n-ați apucat bine să vă obișnuiți cu cel mai mic membru al familie voastre când apare un nou hop: colicile. Inițial, vă speriați de plânsetele care parcă nu se mai opresc și vă simțiți depășiți de situație. Oare e bolnav? Înarmează-te cu multă răbdare! De cele mai multe ori e vorba de colici, probleme vechi de când lumea. Cu puțin ajutor din partea specialiștilor noștri, îi puteți alina durerile de burtică cu un tratament natural din plante medicinale.

Primul lucru pe care trebuie să-l facă mama este să-și revizuiască dieta. Anumite alimente se transmit în lapte și pot declanșa crizele de colici la bebeluș. Renunță la cafea, ciocolată, mâncăruri picante sau alimente care fermentează (varză, conopidă, broccoli, fasole), la portocale, struguri, căpșune, roșii, dar și la laptele de vacă. Măcar pentru o perioadă, până identifici sursa problemelor.

Poti bea, dragă mămico, un ceai calmant, cum ar fi cel de mușețel sau de fenicul. Acesta își face drum prin laptele matern până la burtica bebelușului, alinându-i durerile. Este cea mai singură metodă. Mai poți introduce în dietă plante aromatice calmante, precum cimbru, fenicul, ghimbir sau chimen.

După o anumită vârstă, poți să-i dai direct bebelușului ceaiuri de mușețel, mentă, fenicul sau roiniță, care relaxează intestinele și previn spasmele. Nu depăși un sfert de cană pe zi și nu uita să consulți în prealabil pediatrul.

Copilul nu trebuie alăptat haotic, ci la ore fixe, înainte de a i se face foarte foame, să eviţi situaţia în care înghite aer. Atenție și la poziția bebelușului în timp ce mănâncă! Nu trebuie să stea ghemuit sau aplecat.

Atât în timpul mesei (la fiecare 30 g de lapte băut), cât și după ce a mâncat, ajută-l să râgâie. Schimbă-i poziția, ține-l vertical, lipit de umărul tău. Un masaj cu mișcări circulare pe burtică este și el benefic pentru bebeluș, ajutând la eliminarea gazelor și eliberarea tensiunii. De asemenea, joacă-te cu el “bicicleta”, atunci când îl schimbi, mișcarea piciorușelor fiind o formă de sport și de eliminare a gazelor.

Atunci când plânge, ia-l în brațe și plimbă-te cu el prin cameră, legănându-l ușor, fără a-l zdruncina încontinuu.

Colicile durează 3-4 luni și dispar la fel de misterios precum au apărut. Mult succes, vă veți descurca! Perioada aceasta are și ea farmecul ei.

Recomandările Fares:

  • Babycalm – ceai la plic, ajută la eliminarea disconfortului abdominal la sugari și copii mici. Recomandat în tulburări digestive la sugari şi copii mici.
  • Soluția Babycalm, cu extracte uleioase din plante medicinale, poate fi la fel de utilă.
  • Mami și Bebe – singura gamă de produse naturale cu acțiune blândă dar eficientă, din plante alese cu grijă, astfel încât să fie potrivite pentru bebeluși, copii mici, femei însărcinate și mămici care alăptează. Citește mai multe despre această gamă, aici.
Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.