facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-09-18
Vizualizari: 692
Comentarii: 0

Odată cu primele frunze galbene de toamnă, cu primele ploi și scăderi de temperatură, încep să apară și unele problemele de sănătate. Răcelile, oboseala cronică, reumatismul sau anumite alergii sunt doar câteva dintre ele.

Sindromul de oboseală cronică

Te simți mereu obosit, abia te poți concentra la serviciu, ai dureri de cap, dureri articulare și musculare? Așa se manifestă oboseala cronică. O oboseală care nu trece după un somn bun de-o noapte. Este nevoie de mai mult decât atât. Asta deoarece cauzele acestui sindrom sunt carențele de vitamine și minerale din organism, stresul, imunitatea slabă. Tratamentul implică îmbunătățirea stilului de viață și acționarea pe mai multe paliere: odihnă, sport, o dietă sănătoasă, completată de suplimente alimentare care întăresc organismul și îi dau energie. Ai avea nevoie de vitaminele din gama B, de vitamina C, A, de magneziu, zinc, acizi grași Omega 3/6, de aminoacizi, enzime digestive și de substanțele benefice din ciupercile medicinale.

Alergia de toamnă

Dacă primăvara suntem expuși la polenuri de arbori, până spre miezul verii la polenuri de ierburi din familia gramineelor, nici toamna nu scăpăm de polenul care provoacă alergii. Acum, vinovate sunt buruienile de tipul ambroziei. Persoanele alergice prezintă simptome clasice, precum strănut, nas înfundat, mâncărimi de nas, lăcrimare excesivă, jenă la nivel faringian. Medicii recomandă evitarea plimbărilor pe marginea drumurilor, pe ogoare sau prin locuri lăsate în paragină, acolo unde crește această buruiană. Suplimentar, se pot administra antihistaminice, soluții oftalmice și bronhodilatatoare (în cazul astmului).

Răcelile specifice

Sunt determinate de peste 200 de tipuri de virusuri care se diversifică de la an la an, fiind mereu cu un pas înaintea organismului care nu are timp să dezvolte rezistență la ele. Sunt predispuși cei care petrec mult timp în încăperi închise, la un loc cu alți oameni (cei care lucrează cu publicul, elevii și copiii de grădiniță), cei care au un sistem imunitar slăbit, care nu au grijă la igienă. Pentru a le evita sau a trece mai ușor peste ele, consumă multe fructe, legume, plante și suplimente naturale care întăresc imunitatea.

Reumatismul

Începe și el să-și arate „colții” la începutul sezonului rece. Modificările de umiditate și creșterile de presiune dau pacienților dureri accentuate, pusee inflamatorii. Pentru a le calma, fă băi calde în apă cu sare, folosește creme analgezice și antiinflamatoare, evită sarea și grăsimile saturate, consumând, în schimb, alimente bogate în fibre. De asemenea, bea cât mai multe ceaiuri de coajă de salcie, de mesteacăn, soc, ienupăr, frasin sau coada calului. Poți apela și la tratamente naturiste. Cataplasmele cu hrean (50 g hrean ras, amestecat cu 50 g de făină integrală și cu 20 ml de apă) sau cu frunze de varză proaspătă, puse pe locurile dureroase, pot face minuni.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri