facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-12-11
Vizualizari: 588
Comentarii: 0
Pătlagina, traditie elocventa

Diferite specii de pătlagină erau deja foarte apreciate în medicina antică și erau prescrise de medicii greci și romani pentru o gamă întreagă de afecţiuni. Dioscoride, care cunoștea două dintre speciile genului Plantago, atribuia putere astringentă frunzelor și le recomanda adesea. Efectele lor hemostatice, purificatoare de sânge, expectorante, calmante ale febrei și de vindecare a rănilor au fost apreciate foarte mult de Sfânta Hildegard (călugăriță benedictină, stareță din 1136, care s-a ocupat de discipline diferite ca: religie, medicină, biologie și muzică). Friedrich Von Volksarzneimittel (1845) îi atribuie pătlaginii un efect deosebit de puternic asupra membranelor mucoase ale plămânilor, tractului urinar, stomacului și intestinelor.

Madaus (1938) afirmă că indicațiile pentru Plantago major și Plantago lanceolata sunt aproape identice, dar pătlagina îngustă este preferată pentru a întări membranele mucoase și pielea. În general, este considerată a fi mai eficientă. Se administrează cu succes în afecțiunile organelor respiratorii cu mucus puternic, cum ar fi catarul pulmonar cronic, tuse, pertussis și astm.

În medicina populară din Polonia este, de asemenea, tradiţional utilizată ca tratament natural împotriva tusei.

Agenţia Europeană a Medicamentului, în raportul său de evaluare, relatează că Loew și colab. (1997) menționează Plantago lanceolata ca medicament, datorită mucilagiilor, care poate fi utilizat împotriva tusei uscate cauzate de faringită. Potrivit lui Hoppe (1975), Plantago lanceolata este utilizată ca medicament datorită mucilagiilor și ca expectorant ușor. În medicina populară se administrează în catarele tractului respirator superior. Datorită raportului său beneficiu-risc pozitiv, Plantago lanceolata este recomandată de Wegener și Kraft (1999) chiar și pentru copii pentru tratamentul tusei iritante cronice moderate. Büechi și Wegener (2005) recomandă administrarea în tuse iritativă moderată.ceai medicinal

Comisia Germană E, ESCOP şi German standard registration “Spitzwegerichkraut” propune ca indicații pentru administrarea internă a pătlaginii catarele tractului respirator și inflamația mucoasei bucale și faringiene.

În timp ce pătlagina are un istoric cunoscut în terapia infecțiilor căilor respiratorii superioare, sunt disponibile doar puține date clinice, dar rezultatele cercetărilor experimentale confirmă acțiune antiinflamatoare, antibacteriană, spasmolitică și imunostimulatoare. Dar, raportul beneficiu-risc pozitiv permite recomandarea acestei plante în tusea iritativă cronică moderată, în special pentru copii.

Pătlagina intră în compoziția ceaiului si siropului Plantusin.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri