facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-01-12
Vizualizari: 847
Comentarii: 0
Passiflora, utilă în atenuarea unor simptome de origine neuropsihică

Passiflora (Passiflora incarnata L.) este o plantă perenă care este originară din America de Sud, Australia și Asia de Sud-Est, iar astăzi este chiar cultivată pentru a obține materie primă de uz farmaceutic.

Passiflora este una dintre cele mai bine documentate specii cu proprietăți terapeutice din genul său. Părțile aeriene ale plantei, florile și fructele sunt folosite în scopuri medicinale. Planta este creditată, printre altele, cu efecte anxiolitice. Passiflora este, de asemenea, folosită ca remediu pentru tulburările nevrotice, insomnie, și poate fi de ajutor și în convulsii sau nevralgii. Este o sursă de alcaloizi, compuși fenolici, flavonoide și glicozide cianogenice. Principalele fitochimice găsite în floarea pasiunii sunt flavonoidele (apigenină, luteolină, quercetină și kaempferol) și glicozide flavonoide (vitexină, izovitexină, orientină și izoorientină). Specia are cel mai mare conținut general de izovitexină. La 25 martie 2014, Agenția Europeană pentru Medicamente a publicat o monografie despre Passiflora incarnata, recunoscându-i astfel statutul de produs medicamentos. Studiile clinice nu au găsit amenințări la adresa sănătății umane în legătură cu utilizarea acestei plante.

Stresul este un răspuns natural al organismului. Poate fi indus de factori de natură fizică (foame, sete, infecție) și/sau psihologică (amenințare percepută, anxietate sau îngrijorare). Stresul a fost legat de inflamația celulară. Din punct de vedere fiziologic, răspunsul organismului la stres determină o activare imediată a sistemului adrenergic și a axei simpatico-adrenomedulare, urmată de axa hipotalamo-hipofizo-suprarenal. Stresul cronic, pe termen lung, este o afecțiune patologică, ce poate afecta concentrarea și memoria, precum și poate duce la tulburări afective, cum ar fi depresia, schizofrenia și tulburarea de stres post-traumatic.calmeaza starile de stres si agitatie

Passiflora incarnata este unul dintre remediile naturale folosite pentru a atenua efectele stresului. Un studiu pe șobolani a demonstrat că utilizarea pe termen lung a pasiflorei a fost corelată cu niveluri reduse de stres și, în consecință, o motivație crescută de a acționa și îmbunătățirea activității motorii. De asemenea, au fost confirmate efectele benefice ale passiflorei asupra funcției memoriei. Utilizarea plantei la persoanele cu insomnie cronică poate produce un efect terapeutic în gestionarea tulburărilor de somn, a pierderii memoriei și a bolilor degenerative ale creierului. Passiflora poate fi de ajutor în tratamentul insomniei, prin acțiunea ei sedativă, în urma căreia persoana care întâmpină dificultăți de somn va avea mai multe șanse de a adormi. Passiflora demonstrează efecte pozitive în episoade de anxietate, neliniște, insomnie și în stări depresive.

Concluziile unei meta-analize realizate de Katarzyna Janda și colaboratorii în 2020 au revelat, de asemenea, faptul că Passiflora are potențialul de a atenua unele simptome de origine neuropsihică. Niciun efect advers, ca de exemplu pierderea memoriei sau colapsul funcțiilor psihometrice, nu a fost legat de administrarea Passiflorei. Efectul anti-anxietate al Passiflora incarnata este comparabil cu medicamente precum oxazepam sau midazolam. În consecință, pare a fi un remediu eficient și sigur pentru a reduce reactivitatea la stres, insomnia, anxietatea și comportamentele asemănătoare depresiei.

Passiflora intră în compoziția capsulelor Distonoplant forte, eficiente în caz de tulburări depresive, stări anxioase și distonie neuro-vegetativă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri