facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-04-10
Vizualizari: 153
Comentarii: 0
Passiflora - reduce stările anxioase

Pasiflora (Passiflora incarnata L.) este o plantă perenă care poate crește până la 10 m, cu fructe comestibile în formă de ou. Fructul cu conținut scăzut de calorii (41–53 kcal/100 g) este o sursă bogată de vitamine A, C, B1 și B2, precum și calciu, fosfor și fier. Specia este originară din America de Sud, Australia și Asia de Sud-Est, iar astăzi este cultivată pentru a obține materie primă pentru uz farmaceutic. Passiflora incarnata este una dintre cele mai bine documentate specii din genul Passiflora cu proprietăți terapeutice.

Părțile aeriene ale plantei, florile și fructele sunt folosite în scopuri medicinale. Acestea sunt creditate cu efecte antihelmintice, antispastice și anxiolitice. Pasifloraajuta in starile de anxietate si iritabilitate este, de asemenea, folosită ca remediu pentru arsuri, diaree, menstruație dureroasă, hemoroizi, în tulburările nevrotice, insomnie, pentru tratarea dependenței de morfină și poate fi de ajutor și în convulsii sau nevralgii. Passiflora incarnata este o sursă de alcaloizi, compuși fenolici, flavonoide și glicozide cianogenice. Studiile clinice nu au găsit amenințări la adresa sănătății umane în legătură cu utilizarea plantei.

Obiectivul unei revizuiri sistematice a fost de a evalua Passiflora incarnata în ceea ce privește efectele sale neuropsihiatrice. Metode: Bazele de date științifice PubMed, ClinTrials.gov și Embase au fost căutate până la 22 octombrie 2019. Căutarea a identificat studii clinice randomizate care descriu efectele Passiflora incarnata în tulburările neuropsihiatrice. Rezultate:  Durata studiilor incluse în analiză a variat foarte mult, de la o zi până la 30 de zile. Participanții la studiu aveau peste 18 ani. Majoritatea studiilor au raportat niveluri reduse de anxietate în urma administrării preparatelor de Passiflora incarnata, efectul fiind mai puțin evident la persoanele cu simptome ușoare de anxietate. Nu au fost observate efecte adverse, inclusiv pierderea memoriei sau colapsul funcțiilor psihometrice. Concluzie: Passiflora incarnata poate fi de ajutor în tratarea unor simptome la pacienții neuropsihiatrici.

Passiflora o regăsim în produsul Distonoplant forte, capsule alături de încă 4 plante medicinale și 2 uleiuri esențiale cu rol în tulburările depresive ușoare, medii, stări anxioase și distonie neurovegetativă.

 

Janda K, Wojtkowska K, Jakubczyk K, Antoniewicz J, Skonieczna-Żydecka K. Passiflora incarnata in Neuropsychiatric Disorders-A Systematic Review. Nutrients. 2020 Dec 19;12(12):3894. doi: 10.3390/nu12123894. PMID: 33352740; PMCID: PMC7766837.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri