×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Parazitozele intestinale – adulți și copii

Sfaturi Practice

Parazitozele intestinale – abordare naturală în tratamentul adulților

Cele mai întâlnite parazitoze intestinale sunt giardioza (sau lambliaza), ascaridoza și oxiuroza. Frecvența crescută este în rândul copiilor, dar aproximativ 25% din adulții care au în familie copii infestați ajung, în scurt timp, să fie și ei parazitați.

Astfel este important să avem o soluție naturală pentru tratarea parazitozelor și la adulți.

Uleiurile esențiale sunt recunoscute pentru proprietățile lor antiparazitare și antimicrobiene, în general. În plus sunt antispastice, digestive, nu afectează flora intestinală și ficatul. În formule bine dozate eficiența lor este crescută fiind ușor  tolerate de organism.

capsuleVermicin Forte capsule (arbore de camphor, scorţişoară chinezească, niaouli, arbore de camfor, lemongrass, frunze de scorţişoară, eucalipt, şovârv, nucşoară), formulă elaborată de Cornelia Decu Chaumont, asociază 9 uleiuri esențiale  care au demonstrat eficiență de 90% în negativarea examenului coproparazitologic (pentru oxiuri, giardia, ascarizi) la pacienții monitorizați;  simptomele clinice – greață, vărsături, meteorism și colici abdominale, erupții cutanate sau  ameliorat în 100% din cazuri, fără reacţii nedorite.

Acest remediu antiparazitar este recomandat pentru adulţi cu greutatea între 40 şi 60 kg: 1 capsulă pe zi și  cu greutatea de peste 60 kg: 2 capsule pe zi, la prânz şi seara.

Pe durata curei se recomandă scoaterea produselor lactate, a zahărului şi a produselor din făină albă din alimentaţie! Se recomandă alimente cu conținut crescut în fibre (afine, ananas, semințe de dovlec, alune, nuci), ulei presat la rece de dovleac, de nuci, pătrunjel, țelină, hrean, scorțișoară, coriandru, ceapă, usturoi crud. Foarte importantă este respectarea regulilor de igienă.

Parazitozele intestinale – abordare naturală în tratamentul copiilor

În acest secol al informaticii și dezvoltării tehnice, parazitozele încă ocupă un loc important în patologia digestivă și nu numai.

Cauza este una simplă – igienă necorespunzătoare, mâini , fructe, legume nespălate, ușurința cu care se transmit între membrii unei familii și-n colectivități, imunitatea individuală scăzută.

Este cunoscut faptul că tratamentul trebuie urmat de toți membrii familiei și uneori repetat; medicamentele clasice pot da reacții adverse: cefalee, reacții alergice, dureri abdominale, diaree, creșterea enzimelor hepatice, etc.

tratament naturistPlantele medicinale  cu proprietăți antibacteriene, antihelmintice, antispastice reprezintă o soluție recomandată pentru a combate paraziții intestinali.

Pentru copii, Siropul Vermicin, este un remediu natural ușor de administrat, plăcut la gust și eficient.

Siropul conţine două dintre cele mai puternice plante iarbă mare şi nuc – cu acţiune antiparazitară dovedită, capabile să paralizeze şi să distrugă viermii intestinali. Asociate cu coriandru, boldo, anason şi tinctura de propolis formează un remediu natural conceput pentru eliminarea paraziţilor şi a simptomelor asociate.

Poate fi administrat copiilor  începând cu vârsta de 1 an.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.