facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-10-02
Vizualizari: 3482
Comentarii: 0
Palpitațiile – de ce apar și cum se tratează

Simţi câteodată că inima îţi bate cu aşa putere că mai, mai să-ţi sară din piept? Sau, dimpotrivă, ai senzaţia că bătăile inimii sunt rare, neregulate, ai dificultăţi de respiraţie sau chiar senzaţie de leşin şi greaţă? Toate aceste trăiri sunt date de palpitaţii. Nu te speria, nu vei păţi nimic în acel moment. Cel mai bun sfat este să încerci să te relaxezi. Tratamentul se alege în funcție de cauză.

Cauzele palpitațiilor

- De cele mai multe ori, palpitațiile sunt date de emoții puternice (anxietate, stres, panică). Sunt resimțite ca bătăi de inimă regulate, dar mai dese și puternice.

- Abuzul de stimulente de genul cofeinei (sucuri energizante, cafea), consumul de nicotină, alcool... pot da, de asemenea, palpitații.

- Pot apărea și după efort fizic intens.

- Fluctuaţiile bruşte de la cald la frig, presiunea atmosferică prea scăzută şi umiditatea mare a aerului, deshidratarea, febra, hipertiroidia, toate acestea pot cauza tulburări de ritm la unele persoane.

- Unele medicamente luate de la farmacie fără recomandarea unui medic dau, de asemenea, palpitații.

- Să nu uităm că palpitațiile pornesc de la inimă, așa că ultima, dar nu cea din urmă cauză a lor poate fi o afecțiune cardiacă. În acest caz, bătăile rapide de inimă sunt asociate cu durere toracică, dispnee, amețeală și stări de leșin.

Metode naturale de tratament

capsuleÎn primul rând, trebuie să identifici cauza și să o elimini. Dacă palpitațiile apar pe fond de stres, e bine să încerci să te relaxezi. O perioadă, apelează la plante medicinale cu efect calmant, sedativ, adaptogen (cresc capacitatea organismului de a face față suprasolicitărilor), care mențin echilibrul sistemului nervos vegetativ și îmbunătățesc calitatea somnului. Vinarița, șerlaiul, schinduful, teiul sunt cunoscute pentru efectul lor liniștitor în stările de agitație nervoasă, de surescitare și de stres. Se pot consuma sub formă de ceai Distonoplant sau capsule Distonoplant, iar efectul este remarcabil. Tot de puterea plantelor te poți folosi în aromaterapie - inhalațiile cu uleiuri esențiale (de lavandă, de bergamot, de ylang-ylang) îți dau o stare de bine. Exercițiile de respirație, în momentul în care apar palpitațiile, sunt de mare ajutor. Stai jos și respiră adânc, lăsându-ți burta să se extindă pe măsură ce inhalezi aer. Concentrează-te pe respirație, stabilește-ți un ritm încet, iar bătăile inimii se vor tempera. O altă soluție la-ndemână este să bei pur și simplu câteva guri de apă. Se presupune că înghiţitura face ca esofagul să preseze puţin inima şi să o mai calmeze.

Stilul de viață este și el important. Trebuie să te odihnești suficient, să mănânci sănătos, să te hidratezi corespunzător cu apă și ceaiuri, să reduci consumul de cafea și energizante, să ai grijă la colesterol (acesta se depune pe artere şi le îngustează, astfel că sângele nu mai alimentează corespunzător muşchiul inimii, care va bate anormal) și să faci sport moderat.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri