facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-07-08
Vizualizari: 568
Comentarii: 0
Palmarosa  - antiviral natural

Uleiurile esențiale sunt compuși naturali, volatili și complecși, caracterizați printr-un miros puternic și sintetizați de plante în timpul metabolismului secundar; acești compuși sunt considerați o parte importantă a medicinei tradiționale. Au activitate antibacteriană, antivirală, antiinflamatorie și antioxidantă, iar utilizarea lor în industria cosmetică, alimentară și farmaceutică este în creștere.

Palmarosa - Cymbopogon martini (Roxb.) este o plantă perenă cultivată și utilizată în industria parfumurilor. Ponderea majoritară a producției acestui ulei este estimată la aproximativ 100 de tone pe an și este împărțită între India și Brazilia.

Uleiul essential de palmarosa este extras prin distilarea cu abur a frunzelor; a fost utilizat pe scară largă în aromoterapie ca tonic pentru piele datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii. De asemenea, a fost utilizat în medicina ayurvedică pentru probleme ale pielii și pentru ameliorarea durerii.

capsule moiUleiul de palmarosa este mult utilizat în parfumuri pentru săpunuri și produse cosmetice și pentru aromatizarea tutunului și a lichiorurilor. Este, de asemenea, o sursă importantă de geraniol natural. Uleiul de palmarosa este o componentă activă a insecticidului de țânțari. Studii recente au demonstrat că are rol imunomodulator.

Geraniolul, compusul major al uleiului esential palmarosa, prezintă diferite proprietăți biochimice și farmacologice. Potențialul său ca agent antimicrobian a fost evidențiat în mai multe studii (Bard și colab., 1988). S-a observat un efect antiviral pronunțat al geraniolului împotriva reprezentanților unor familii de virusuri.

De asemenea, un studiu in silico a evaluat eficacitatea unei varietăți de uleiuri esentiale prezente în diverse familii de plante pentru a bloca subunitatea S1 (numită și domeniul de legare a receptorilor) a subunității proteinelor spike ale SARS-CoV-2. Se știe că proteina S1 este implicată în interacțiunea cu receptorii ACE2 gazdă. Rezultatele studiului in silico au arătat că printre uleiurile evaluate, anetolul, cinamaldehida, carvacrol, geraniolul, acetat de cinamil, L-4-terpineolul, timolul și pulegona au arătat un potențial mai bun de a inhiba subunitatea S1 a proteinelor spike, adică inhibă legarea virusului pe celula gazdă. (Kulkarni și colab., 2020)

Palmarosa se regăsește în produsul Biosept forte capsule moi, recomandat pacienţilor cu infecții respiratorii de natură virală.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri