facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-05-13
Vizualizari: 605
Comentarii: 0
Orz, sursă de acid folic

Orzul este o cereală utilizată pe scară largă în alimentaţia umană, dar și în hrana animalelor din întreaga lume.

Utilizarea orzului pentru alimente şi scopuri medicinale datează din perioada Antichității. Paleobotaniştii estimează această cereală veche ca fiind cultivată încă din mileniul al VII-lea î.Hr. Gladiatorii romani au consumat orz pentru putere şi rezistenţă. În Occident, orzul a fost cunoscut pentru prima oară pentru boabele pe care le produce.

Fiind o cereală, oamenii pot folosi orzul în pâine, băuturi, precum şi în multe feluri de mâncare. Ca cereală integrală, orzul conţine fibre, vitamine și minerale care oferă diverse beneficii pentru sănătate.

Iarba de orz este bogată în calciu, fier și multe alte minerale, toți aminoacizii esențiali, clorofila, flavonoidele, vitamina B12, vitamina C, plus enzimele. Greenii de orz sunt, de asemenea, bogați în beta-caroten, vitamine B1, B2, B6, acid folic și acid pantotenic.

Corpul nostru foloseşte vitaminele, în special B-urile (printre care şi acidul folic, B9) pentru a crea celule noi. De exemplu, pielea, părul şi unghiile generează celule noi în fiecare zi.

De ce acidul folic este important înainte și în timpul sarcinii? Când copilul se dezvoltă devreme în timpul sarcinii, acidul folic, fiind important în generarea de celule noi, ajută la formarea tubului neural. În decursul dezvoltării intrauterine, tubul neural este precursorul embrionar al sistemul nervos central, care este alcătuit din creier și măduva spinării. La om, închiderea tubului neural apare, de obicei, până în a patra săptămână de sarcină (a 28-a zi după concepție). Tubul neural se dezvoltă în cele din urmă în regiuni distincte ale sistemului nervos central, prin înmulţirea celulelor care îl formează. Astfel, acidul folic este foarte important deoarece poate ajuta la prevenirea unor defecte majore ale creierului (anenenfaliei) și a coloanei vertebrale (spina bifida) la copil.

Unele foruri din domeniul sănătăţii recomandă chiar ca toate femeile de vârstă reproductivă să aibă în fiecare zi un aport de 400 mcg de acid folic pentru a obține suficient acid folic pentru a preveni defectele congenitale, deoarece se consideră că defectele majore ale creierului copilului sau ale coloanei vertebrale apar foarte devreme în timpul sarcinii (3-4 săptămâni după concepție), înainte ca majoritatea femeilor să știe că sunt însărcinate.

În produsul Acid folic natural, capsule, se regăsește orz alături de extract de coji de lămâie standardizat în 5% acid folic și drojdia de bere îmbogățită în acid folic, recomandat pentru sănătatea mamei și a fătului, cu rol important în reducerea riscului apariției defectelor de tub neural la făt.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri