facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-28
Vizualizari: 1493
Comentarii: 2
Orthosiphon, util în controlul greutății prin efect diuretic și de reducere a grăsimilor

Orthosiphon stamineus Benth. (familie: Lamiaceae) sau Misai Kucing (în malajă, „Mustățile pisicii”) este cunoscut în mod obișnuit ca ceai de Java. Ceaiul Java este o plantă medicinală, originară din Asia de Sud-Est (Malaezia, Indonezia și Thailanda) și din Australia tropicală; este un arbust erbaceu care crește până la o înălțime de 1,5 metri. Această plantă este cel mai mult utilizată pentru tratarea afecțiunilor sau problemelor de rinichi și vezică datorită acțiunii sale diuretice ușoare, acțiune bine cunoscută deja.

Stamineus conține mai mulți constituenți chimic activi, cum ar fi polifenoli, terpenoizi, acid oleanolic și steroli. Polifenolii sunt cei mai dominanți constituenți ai frunzei, despre care s-a raportat că sunt eficienți în reducerea stresului oxidativ prin inhibarea formării produselor de peroxidare a lipidelor în sistemele biologice.complex natural

Pentru a evalua dacă Orthosiphon reduce pofta de mâncare și depunerile de grăsimi, în 2011, Son și colab. au măsurat aportul de alimente și masa de grăsime viscerală după tratamentul cu Orthosiphon (450 mg / kg / zi, pe cale orală), administrat timp de 2 săptămâni la șobolani. Au fost de asemenea analizate neuropeptidele hipotalamice asociate cu reglarea apetitului. Astfel, ei au dedus că două săptămâni de tratament au redus aportul de alimente și masa de grăsime viscerală. Studiul acut a arătat că injecția intraperitoneală a diferitelor concentrații de Orthosiphon a crescut expresia proopiomelanocortinei în hipotalamus, în timp ce expresia neuropeptidei Y a scăzut, în funcție de doză. Aceste rezultate sugerează că ceaiul de Java reduce pofta de mâncare, efect care poate fi rezultatul expresiei crescute a POMC și a scăderii expresiei NPY în hipotalamus în asociere cu creșterea leptinei. Orthosiphon a fost considerat astfel o alternativă naturală aplicabilă pentru controlul greutății corporale.

Mai târziu, în 2017, Seyedan și colab., au realizat un studiu pentru a investiga efectele antiobezitate și de reducere a lipidelor manifestate de un extract etanolic din frunze de Orthosiphon stamineus (200 și 400 mg / kg) la șoareci cu obezitate indusă printr-o dietă bogată în grăsimi. Realizatorii studiului au constatat astfel că suplimentarea continuă cu extract de Orthosiphon (200 și 400 mg / kg) timp de 8 săptămâni a redus semnificativ creșterea în greutate corporală. Aportul de alimente între grupurile de tratament și de dietă bogată în grăsimi a fost similar, ceea ce a sugerat că extractul de plante nu a suprimat aportul de alimente. În acest caz, reducerea greutății corporale a grupurilor de tratament nu s-a datorat unei reducerii aportului de energie. Mai mult, trigliceridele serice, colesterolul total și nivelurile de colesterol lipoproteic cu densitate scăzută au fost semnificativ reduse în grupurile tratate cu extract, în timp ce nivelul colesterolului cu densitate ridicată nu a fost modificat semnificativ. Acumularea picăturilor de lipide hepatice induse de o dietă bogată în grăsimi a fost puternic inhibată de extractul de Orthosiphon. În plus, acesta a scăzut semnificativ producția de malondialdehidă hepatică și a crescut semnificativ activitatea superoxid dismutazei hepatice. Prezentul studiu a arătat astfel că un extract etanolic preparat din frunzele de Orthosiphon poate reduce semnificativ creșterea în greutate corporală, poate spori activitatea antioxidantă și poate avea efecte hipolipidemice și antiobezitate, protejând astfel împotriva efectelor adverse ale obezității induse de o dietă bogată în grăsimi.

Orthosiphon se regăsește în Complexul de slăbit, Siluetă perfectă, la plicuri individuale, cu doza optimă recomandată, pentru curele de slăbire. Acest complex scade apetitul, conferă senzația de sațietate, arde grăsimile și elimină toxinele din organism.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

F.interesante informații..?

Raspuns Fares: Ne bucurăm că v-au folosit aceste informații. O zi frumoasă!
Elisabeta
24 Noiembrie 2023
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri