facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 16114
Comentarii: 2
Obiceuri sănătoase care ţin în frâu incontinenţa urinară

Ţi se întâmplă des să „te scapi pe tine”? Nu eşti singurul, mai ales dacă ai trecut de floarea tinereţii şi ai probleme cu prostata. Numit oficial „incontinenţă urinară”, acest simptom extrem de stânjenitor îi afectează atât pe bărbaţi, cât şi pe femei, indiferent de vârstă. Constă în pierderi involuntare de urină şi poate fi de mai multe tipuri: incontinenţa de efort (muşchii planşeului pelvian se slăbesc, iar la cel mai mic strănut, tuse, hohot de râs sau efort pierzi involuntar un strop de urină), incontinenţa imperioasă (apare mai des la persoanele în vârstă, care simt că trebuie să meargă urgent la toaletă) şi incontinenţa de preaplin (din cauza prostatei mărite, când vezica nu se mai goleşte complet şi e mai tot timpul plină).

La bărbaţii în vârstă, majoritatea cauzelor de scurgeri de urină sunt date de afecţiunile prostatei sau pot apărea după o intervenţie chirurgicală la prostată, când se slăbeşte sfincterul urinar. Scurgerile de urină pot fi ţinute-n frâu cu un stil de viaţă sănătos.

În primul rând, învaţă să faci nişte exerciţii pentrreminalizeaza corpulu muşchii pelvieni. Nu ştii care sunt? Pentru a-i identifica, încearcă să reţii jetul de urină, atunci când eşti la toaletă, şi-ţi vei da seama. Ei bine, încordează aceşti muşchi pentru 3-4 secunde, apoi relaxează alte 3-4 secunde. Fă câteva astfel de exerciţii în reprize, din poziţia culcat pe spate, cu picioarele îndoite. Pe parcurs, vei mări timpul în care ţii muşchii încordaţi. Vei vedea că, încet, încet, îţi va fi mult mai uşor să controlezi fluxul de urină. Un alt lucru la care trebuie să fii atent e să previi accidentele. Dacă ştii că te scapi pe tine la strănut sau la tuse, strânge aceşti muşchi înainte de „efort”.

Evită cofeina, băuturile carbogazoase şi alcoolul, care pot irita vezica urinară. Orientează-te mai degrabă spre remedii naturiste cum ar fi sucul de merişor şi ceaiuri din plante medicinale cu proprietăţi antiinflamatoare şi astringente. Recomandate în acest caz sunt cele de coada calului, coada şoricelului, urzică vie, sunătoare şi creţişoară. Din infuzii de coada calului şi coada şoricelului mai poţi face băi de şezut.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Buna ziua,exista un ceai mixt cu aceste ceaiuri necesare incontinentei urinare? Ar fi mai simplu si de ajutor pentru utilizator,multumesc!

Raspuns Fares: Bună dimineața. Din păcate nu avem o variantă de ceai care să conțină această combinație. Multă sănătate!
Petrică Clara
26 Martie 2024
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri