Silueta perfectă nu trebuie să implice restricții și diete chinuitoare. De cele mai multe ori, este nevoie doar de conștientizarea și renunțarea la unele obiceiuri greșite din viața de zi cu zi. Iată care sunt acestea!
Mănânci haotic, nu ai un program ordonat de masă. Să iei azi prânzul la 12.00 și mâine la 14.00, să ai un număr variat de mese pe zi, să ciugulești câte ceva oricând îți pică în mână e dăunător pentru siluetă. Încearcă să mănânci la ore cât de cât fixe și vei vedea că nevoia de ronțănele pe parcursul zilei se diminuează.
Ești înconjurat de tentații. Dacă ții în casă provizii cu ciocolată, chipsuri și biscuiți, în ideea că „poate ți se face poftă”, cu siguranță vei sta cu gândul la ele și le vei mânca. Cel mai bine este să nu le cumperi de la bun început. Nu ai, nu mănânci. Stai liniștit, pofta, dacă apare, nu va ține mai mult de câteva minute. Iar pentru a-i face față, distrage-ți atenția cu alte activități plăcute: sună un prieten, citește bancuri pe internet, uită-te un pic la televizor.
Pleci la cumpărături cu stomacul gol. Tot în ideea de nu face provizii de mâncare nesănătoasă, e o greșeală să mergi la cumpărături atunci când îți e foame. Vei fi tentat să pui în coș tot ce îți e poftă în acel moment. Din păcate, nu-ți va fi poftă de broccoli, ci de pizza, prăjituri și semipreparate. Este dovedit că, atunci când ți-e foame, totul ți se pare apetisant, dar în special alimentele grele, bogate în calorii. Odată cumpărate și aduse acasă, le vei mânca. Intră în supermarketuri atunci când ești sătul și vei putea face mult mai rațional alegerile corecte.
Iei masa în fața televizorului sau la birou. Astfel, mănânci mecanic, nu mai conștientizezi senzația de sațietate și uiți să te oprești. Ca să fii conștient de gust și de fiecare înghițitură, acordă atenție farfuriei, ritualului de masă. Mestecă încet și senzația de sațietate se va instala în mod natural.
Mănânci seara târziu. Nutriționiștii spun că nu e bine să mâncăm după ora 20.00. Seara, sistemul digestiv își încetinește motoarele și tot ce mănânci după această oră nu se mai metabolizează.
Dormi prea puțin. O echipă de cercetători de la Universitatea Chicago din SUA a demonstrat, în urma unui amplu studiu cu o durată de trei ani, că doar o oră în plus de somn, noapte de noapte, îi ajută pe oameni să reducă 270 de calorii din aportul zilnic, fără să-și modifice dieta sau alte obiceiuri zilnice, scrie The Guardian. Dacă nu dormi suficient, vei da iama în mâncare, căci obosit fiind, simți nevoia să-ți crești nivelul de energie.
Duci o viață sedentară. Lipsa mișcării, mai ales după o anumită vârstă, este una din principalele cauze ale kilogramelor în plus. Este sănătos atât pentru trup, cât și pentru suflet să fii activ. Iar acum gata, a venit primăvara, afară e tot mai cald și mai frumos, nu mai ai nicio scuză pentru a sta în casă, pe fotoliu.
Acestea fiind spuse, încearcă să-ți schimbi puțin obiceiurile și stilul de viață. Mănâncă echilibrat, variat, sănătos, obișnuiește-ți organismul cu un program ordonat de masă și de somn, fă sport și bea multe lichide. Dacă ai nevoie de puțin ajutor în lupta ta cu kilogramele în plus, apelează la remedii naturale. Există ceaiuri cu efect de purificare și drenaj, capsule din plante care îți țin în frâu apetitul și remedii care activează arderea grăsimilor. Administrate, în cure, conform recomandărilor, nu dau dependență, nici efecte adverse.