×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Obiceiuri la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

Sfaturi Practice

Nu te sabota singur, atunci când ții o cură de slăbire. Anumite obiceiuri pe care poate le ai sunt dăunătoare și te fac să mănânci mai mult. Conștientizează-le și renunță la ele. Vei vedea rezultatul.

Nu mânca în fața televizorului, a calculatorului

Vei mânca mecanic și vei uita să te oprești. Ca să fii conștient de gust și de fiecare înghițitură, acordă atenție farfuriei, ritualului de masă. Mestecă încet și senzația de sațietate se va instala în mod natural.

Nu pleca la cumpărături cu stomacul gol

Este un fapt cunoscut și dovedit, însă chiar nu strică să-l reamintim. Când ți-e foame, totul ți se pare apetisant, dar în special alimentele nesănătoase, grele, bogate în calorii. Odată cumpărate și aduse acasă, le vei mânca. Intră în supermarketuri atunci când ești sătul și vei putea face mult mai rațional alegerile corecte.

Evită restaurantele

Potrivit cercetărilor, restaurantele sunt în topul „vinovaților” care îți sabotează dieta. Aici, ispita este mare, în primul rând din cauză că stai în preajma altor persoane care mănâncă. Apoi, porțiile pot fi mai mari, mai bogate caloric, iar tu tinzi să termini tot din farfurie. Un studiu realizat în 2014 demonstrează că persoanele care mănâncă la restaurant consumă la masa respectivă cu circa 200 de calorii mai mult decât cele care gătesc acasă. Evită astfel de locuri atunci când te întâlnești cu prietenii. Mergeți mai degrabă în parc sau la o ceainărie.

Nu mânca haotic

Să ronțăi în permanență câte ceva, să te întinzi după un fursec sau o alună prăjită oricând îți pică sub ochi e dăunător pentru siluetă. Nu mânca dezordonat. E bine să ai ore fixe de masă, iar între mese să nu mai mănânci nimic.

Nu-ți pune mult în farfurie

Vei avea tendința să termini, chiar dacă te-ai fi putut sătura cu mai puțin. În cazul în care chiar îți mai e foarte foame, poți merge să-ți mai pui, însă majoritatea celor care au încercat acest truc au reușit să se oprească la cât și-au pus inițial.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.