Articole de Specialitate
 
 

O cură de slăbire corectă

shutterstock_262624364

Într-o cură de slăbire corect realizată se urmăreşte o scădere în greutate de 4 – maxim 5 kilograme pe lună. Într-o săptămână se recomandă scăderea în greutatea a nu mai mult de 1 kg pentru ca organismul să se poată adapta treptat la noul stil de viata. Dacă se slăbeşte mai mult este posibil ca scăderea în greutate să se facă şi pe seama musculaturii sau pielea să nu urmeze armonios ţesuturile subiacente care scad mai rapid decât capacitatea ei de adaptare, aceasta luând un aspect flasc. Scăderea în greutate mai mult decât 4-5 kg pe lună, apare de obicei datorită înfometării sau unui efort fizic excesiv. În acest caz pot să apară anumite efecte negative cum ar fi depresia, osteoporoza, îmbătrânire prematură, tulburări de ciclu menstural, dezechilibre hormonale sau chiar probleme ale ficatului şi stomacului. Iar ca efect de bumerang apare îngrăşarea ulterioară, în general peste nivelul de la care s-a plecat.

 

Remediile naturale cu efect de ardere a grăsimilor, conţin plante medicinale care stimulează lipoliza (adică arderea propriu-zisă a grăsimilor) şi termogeneza (adică stimularea producerii de energie la nivel celular, prin activarea metabolismului lipidic). Astfel este determinată scăderea depozitelor adipoase, scăderea lipidelor şi a colesterolului. Pentru eliminarea produşilor ce rezultă din arderea grăsimilor formulele acestor remedii vor conţine şi plante medicinale depurative, care stimulează diureza şi laxaţia.

 

Plantele medicinale cu efect de ardere a grăsimilor se pot administra sub formă de pulbere încapsulată, tinctură sau ceai şi se pot administra pe o perioadă de 2-3 luni. Dintre plantele medicinale cu astfel de efecte enumerăm  următoarele:

  • Guarana: Stimulează lipoliza şi termogeneza, scade apetitul şi colesterolul
  • Yerba Maté: Induce un puternic proces de termogeneză prin oxidarea lipidelor (arderea) până la nivel de energie, stimulează sistemul nervos
  • Ceaiul verde: Creşte termogeneza prin activarea lipolizei, scade senzaţia de foame
  • Garcinia cambogia: Induce termogeneza, susţine lipoliza, împiedică conversia glucidelor în lipide

–    Ardei iute: Stimuleaza metabolismul şi termogeneza iar excesul de calorii este convertit în energie termică

  • Scorţişoara: Bogată în antioxidanţi, scade pofta de mâncare şi stimulează metabolismul şi inducerea termogenezei.

Capsulele si ceaiul  Controlul greutatii- Silueta perfecta  au fost create prin asocierea de plante medicinale cu efect lipolitic si drenor, tocmai pentru a favoriza arderea grasimilor si eliminarea toxinelor.

 

Pentru o eficienţă sporită în alegerea remediilor naturale potrivite fiecărei persoane, se recomandă raportarea la indicele de masă corporală care reprezinta raportul dintre greutatea exprimată în kilograme şi pătratul înălţimii, exprimat in metri:

IMC = G (greutatea în kilograme) : Î2 (înălţimea în metri, la pătrat)

De exemplu, o persoană de 1,70 m înălţime cu o greutate de 75 kg are IMC = 75 : (1,70 x 1,70) = 75 : 2,89 = 25,95.

Această cifră reprezintă, în procente, gradul de surplus ponderal şi funcţie de aceasta, persoana poate fi încadrată într-una din următoarele categorii. Aceste categorii sunt definite de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii

 

IMC
Subponderal <19,9%
Normoponderal 20-24,9%
Supraponderal 25-29,9%
Obezitate gr. I 30-34,9%
Obezitate gr. II 35-39,9%
Obezitate gr. III >40%.

 

Sigur că remediile se pot combina şi atunci, datorită acţiunii lor sinergice, efectul este mai intens.

De exemplu, normoponderalii: dacă observa tendinţa către creştere în greutate, pot să foloseasca un remediu mai uşor cum este Ceaiul pentru controlul greutăţii din gama Silueta perfecta.

Supraponderalii vor putea folosi  remediul pentru Controlul greutăţii, sub formă de ceai, dacă se află la limita inferioară a intervalului de IMC, sau sub formă de Capsule, dacă se află către limita superioară a acestui interval. La acestea se asociază şi Capsule  Controlul apetitului din gama Silueta perfecta. Această etapă, in cazul supraponderalilor, poate dura între două şi trei luni.

În obezitate avem nevoie de a obţine un efect maxim, iar în acest caz capsulele Controlul greutăţii, Controlul apetitului precum şi ceaiul  Controlul greutăţii pot fi administrate împreună/simultan; este necesară o cură de durată mai lungă, de 3-6 luni.

 

Această etapă din cură, de ardere a grăsimilor, poate să fie ţinută pe termen mai lung, chiar şi 3 luni, sau 6, cum s-a arătat mai sus.

Dacă după încetarea curei revenim la stilul de viaţă anterior şi alimentaţia avută înainte de începerea curei de slăbire, bineinţeles că se vor acumula din nou kilograme. Alimentaţia şi obiceiurile de viaţă întreţin o anumită structură corporală.

 

 

În cazul celor care suferă de diverse afecţiuni, cel mai indicat înainte de începerea unei cure de slăbire, este să fie consultat medicul curant, pentru a evita astfel apariţia unor consecinţe nedorite asupra evoluţiei pozitive a bolii.

 

Una din greşelile care se pot face în timpul curei de slăbire este lipsa unui consum de apă adecvat care să ducă la un tranzit lent sau constipaţie, rămânând astfel un factor constant de acumulare de toxine. In aceasta situatie de un real folos este ceaiul Detoxifiant si ceaiul Organism purificat, care pe langa hidratare asigura si eliminarea toxinelor acumulate in organism.

O altă greşeală care mai apare constă în neadministrarea de remedii naturale care scad pofta de mâncare astfel încât persoana după ce cu eforturi serioase, se abţine de la a mânca aşa cum era obişnuită înainte, reducând cantitatea de hrană cosumată zilnic, la un moment dat cedează datorită apetitului care este crescut prin privarea de hrană şi revine la stilul de alimentaţie anterior sau chiar la un aport alimentar mărit.

 

Comentarii

Articole recomandate
O cură de slăbire corectă

Ceaiurile calde – țin frigul la distanță

Ceaiurile – remedii cunoscute din toate timpurile sunt benefice în aproape toate situațiile,  fie că ne simțim bine și dorim să prevenim un disconfort, dar mai ales atunci când suntem răciți și dorim să înfruntăm o răceală, dar și pentru alte afecțiuni.  Ceaiurile din plante medicinale elimină balonarea, normalizează tranzitul

citește mai departe

 
O cură de slăbire corectă

Bebe Biosept – o alternativă naturală eficientă în combaterea virozelor respiratorii

Preocuparea pentru sănătatea bebelușilor este o prioritate. Cu toate că  afară este soare, totuși suntem în anotimpul iarnă și riscul unor viroze respiratorii poate fi chiar mai mare. Un strănut, nasul înfundat și/sau starea febrilă determină părinții să apeleze nejustificat la medicamente de sinteză care afectează flora inte

citește mai departe

 
O cură de slăbire corectă

Un remediu natural eficient – Ovulele Ginosept

Utilizarea frecventă a anticoncepționalelor, piscinele cu jacuzii sau îmbrăcămintea nu întotdeauna adecvată anotimpului, favorizează apariția inflamației la nivelul aparatului genital feminin. Simptomele care anunță apariția inflamației sunt jena dureroasă la nivelul micului bazin (abdomen inferior) și leucoreea. În această sit

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!