×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Nu lăsa răguşeala să-ţi afecteze serviciul! Scapă de ea cu remedii naturiste

Lumea Fares

Laringita face şi ea parte din suita de boli ale sezonului rece. Însoţeşte răceala, gripa, tusea convulsivă sau orice infecţie a căilor respiratorii superioare şi constă în inflamarea laringelui şi îngroşarea coardelor vocale. Mai concret, înseamnă răguşeală. Nu e nimic grav, doar neplăcut. Mai ales pentru cei care lucrează într-un domeniu ce presupune vorbitul, cântatul: profesori, actori, muzicieni, operatori call center etc. Pentru ei, răguşeala este un mare neajuns. Pot scăpa mai repede de ea cu următoarele tratamente naturiste.calmeaza tractul respirator

Ţine pereţii gâtului umezi, folosind tot timpul un umidificator în cameră. Poţi, de asemenea, face inhalaţii cu aburi, iar dacă adaugi în apa fierbinte uleiuri esenţiale vei beneficia de proprietăţile lor antiseptice şi antiinflamatoare. Recomandate în acest sens sunt uleiurile de muşeţel, santal, levănţică, cimbru.

Bea cât mai multe lichide calde, cele reci agravând situaţia. Evită cafeaua şi alcoolul, care deshidratează, şi orientează-te spre ceaiuri din plante medicinale, cum ar fi cel de soc, cimbru, lumânărică, sânziene, eucalipt.

Mierea este unul dintre cele mai bune tratamente pentru răguşeală. Se foloseşte în diverse combinaţii. Cel mai la-ndemână este în amestec cu suc de lămâie, când se ia câte o linguriţă dimineaţa şi seara. Sau se pune în ceai, pentru a-i potenţa gustul şi efectul. Un alt remediu naturist este pe bază de gulie. Această legumă se taie felii, se acoperă cu miere, se lasă la macerat şi, din sucul lăsat, se iau câteva linguriţe dimineaţa şi seara. Mierea se mai poate amesteca cu suc de ceapă, care se prepară punând două-trei cepe la fiert într-o cană de apă, până se îngroaşă. Apoi se diluează cu apă şi se adaugă mierea.

Lemnul dulce era, încă din Antichitate, leacul oratorilor atunci când rămâneau fără glas. El reduce inflamaţia laringelui şi calmează gâtul. Se administrează sub formă de tablete sau ceai de lemn dulce.

Gargara îţi poate reda şi ea vocea. Ai mai multe soluţii: apă cu sare, sau infuzie de fenicul, sau apă călduţă cu tincturi şi uleiuri esenţiale. Recomandate sunt tinctura de salvie, de arbore de ceai şi uleiul de santal şi de lămâie. Câteva picături la o jumătate de cană de apă sunt suficiente.

Nu în ultimul rând, încearcă să eviţi aerul poluat şi, pe cât posibil, fă o pauză vocală, în care şi şoptitul este interzis deoarece solicită la fel de mult coardele vocale.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.