×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Noi cercetări privind vitamina A

Tendințe

Noi cercetări sugerează că un derivat din vitamina A (acid retinoic) ar putea avea potenţialul de a trata diabetul de tip 2 şi de a proteja împotriva complicaţiilor cronice colaterale. La nivel global aproape 300 de milioane de oameni suferă de diabet de tip 2 şi complicaţiile lui. Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Montreal şi Centrul de Cercetare Chum  în Canada, a constatat că acidul retinoic are efecte anti-diabetice şi anti-obezitate.mentine sanatatea ochilor

„Acidul retinoic reduce riscul apoptozei cardiace exagerate (procesul de moarte celulară programată), stimulează expresiile genelor cardio-protectoare, reduse de boală, şi protejează împotriva acumulării de colagen în mușchiul cardiac, evitându-se astfel apariția fibrozei și posibilelor complicatii asociate viitoare” a explicat Daniel-Constantin Manolescu, primul autor al studiului. El a adăugat că tratamentul pe şoareci transgenici a dus la reducerea glucozei sânge şi la reducerea greutăţii corporale.

Făcute publice presei internaţionale printr-un comunicat al Universitătii din Montreal din 16 iunie 2014, cercetările echipei lui Daniel-Constantin Manolescu au fost preluate de reviste de specialitate din Marea Britanie, Irlanda, SUA, Australia, Franta, Grecia, Italia, Spania, India, Rusia, Turcia, Orientul-Mijlociu si Africa.

Fares are în portofoliu Capsule Vitamina A naturala, care conţine  extract de crăiţe (Tagetes flos) standardizat în min. 0,21% vitamina A,  extract de fructe de Goji (Lycium barbarum) standardizat în min. 0,6% vitamina A, morcov (Dauci radix) 73,5 mg,  afine (Myrtilli fructus) 73,5 mg, extract de afine (Myrtilli fructus) standardizat în min. 0,20% vitamina A, extract de urzică (Urticae herba) standardizat în min. 1,16% vitamina A.

Vitamina A are un rol important şi în formarea pigmenţilor retinei, mărind acuitatea vizuală pe timp de noapte şi îmbunătăţind vederea.

Produsul creşte capacitatea de adaptare a ochiului la lumină şi întuneric, reglează tensiunea intraoculară, protejează celulele ce intră în structura globilor oculari sau a altor părţi ale organismului de radicalii liberi, creşte capacitatea de apărare a organismului (imunostimulent), fiind recomandat in hipovitaminoza A, nictalopie (scăderea capacităţii de a vedea pe timp de noapte),  miopie, glaucom, persoanelor care lucrează mult la calculator sau care suprasolicită ochii prin natura profesiei,  imunitate scazută.

Sursa: http://www.nutraingredients.com

 

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.