Negrilica – ajutor de nădejde în afecțiunile respiratorii – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Negrilica – ajutor de nădejde în afecțiunile respiratorii

Articole

Negrilica

În afecţiunile respiratorii, ca de exemplu răceala şi gripa, traheea este contractată din cauza infecţiei tractului respirator superior care induce creşterea secreţiei de leucotriene. Leucotriena este un mediator inflamator care provoacă inflamaţii şi restricţionează mişcarea cililor prezenţi în ţesutul traheal. Rezultatul acestui fapt duce la acumularea de mucus în căile respiratorii superioare, ceea ce duce la congestie, dureri în gât etc. Congestia în piept dă senzaţie de greutate şi se extinde adesea până la cavitatea nazală făcând foarte dificilă respiraţia.

O lucrare de cercetare realizată de Wienkotter şi colab. a arătat că negrilica, şi ingredientul său activ tirochinona, sunt eficiente în eliminarea congestiei la nivelul tractului respirator superior.

Compuşii bioactivi precum nigellona, timochinona prezenţi în Nigella sativa sunt capabili să reducă contracţia traheală prin inhibarea secreţiei de leucotriene. În plus, nigellona are un efect antispasmodic şi susţine mişcarea ciliară pentru a elimina mucusul acumulat. Negrilica are, de asemenea, un efect de relaxare a traheei, care ajută la expulzarea mucusului acumulat din căile respiratorii superioare.

Mai mult, în funcţie de severitatea afecţiunii, inflamaţia pulmonară determină constricţie şi apar dificultăţi de respiraţie. Efectul antiinflamator al negrilicii reduce constricţia pulmonară şi dilată tractul respirator, astfel riscul dificultăţii de respiraţie este redus. Dovezile cercetărilor au arătat că efectul bronho-dilatator al teofilinei prezente în Nigella sativa începe în 30 de minute de la administrare.

(Aftab Ahmad et al. 2013)

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.