facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-06-15
Vizualizari: 1067
Comentarii: 0
Nasul înfundat – 5 posibile cauze și soluțiile lor

Afară este cald și soare, ne apropiem cu pași repezi de vară, însă tu ai încă nasul înfundat ca în plin sezon rece de viroze respiratorii? Sunt mai multe posibile cauze și fiecare trebuie abordată separat cu un tratament potrivit.

Alergia la polen

Se manifestă cel mai agresiv în mai, aceasta fiind considerată luna polenului de graminee. Plante care poartă supărătorul polen cresc peste tot, pe câmp, dar și în oraș, printre blocuri. Inclusiv gazonul e periculos pentru persoanele alergice. Cum se manifestă: cu strănut repetitiv, rinoree, nas înfundat, înroșirea ochilor, senzație de mâncărime la nivelul feței, ochilor și nasului. Soluții: în primul rând limitează expunerea, nu te plimba prin parc, nu tunde gazonul, nu cosi iarba, nu usca rufele în aer liber, evită mersul cu bicicleta sau cu motocicleta. Medicația se face cu doze controlate de alergen injectat, care să obișnuiască sistemul imunitar cu tolereze polenul, sau cu pastile antialergice, antihistaminice și spray-uri antiinflamatoare.

Răceala

Oricând se poate răci, iar nasul înfundat este printre cele mai comune simptome ale acestei afecțiuni. De obicei, se asociază plicuri solubilecu strănut, rinoree, durere în gât, ușoară febră și durere de cap, stare generală proastă. Soluții: primul pas spre vindecare a răcelii este să ai grijă în permanență să-ți desfunzi nasul. În caz contrar, ai tendința să repiri pe gură, îți sensibilizezi și mai tare gâtul, nu te poți odihni bine noaptea, secrețiile care stagnează pot genera infecții. Pentru a-ți desfunda nasul, bea ceaiuri calde din plante puternic aromate (de eucalipt, cimbru, mentă, ghimbir) sau plicuri solubile Hapciu din plante cu efect antiviral, fă inhalații cu aburi și ține aproape un ulei esențial Hapciu din care să inspiri la nevoie. Toate aceste remedii desfundă în mod natural nasul, ușurează respirația și grăbesc vindecarea. Se pot folosi și de către copii.

O răceală incorect tratată

Dacă o răceală a fost tratată greșit, aceasta poate duce la sinuzită. Se manifestă cu nas în permanență înfundat, dureri de cap, febră, secreții nazale groase, dureri la nivelul feței care se înrăutățesc la aplecare, gât inflamat, respirație urât mirositoare, gust neplăcut. Soluții: inhalațiile cu aburi și uleiuri esențiale sunt și în acest caz cel mai la-ndemână și mai bun tratament. Aburii calzi umezesc căile respiratorii, fluidifică secreţiile şi stimulează eliminarea lor, iar prin combinarea cu plante medicinale şi cu uleiuri esenţiale se distrug agenţii patogeni și se dezinfectează căile respiratorii. Cele mai bune plante medicinale pentru inhalațiile în caz de sinuzită sunt menta, cimbrul, cimbrișorul, eucaliptul, cuișoarele și busuiocul. Ele au proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi vor ajuta la vindecare. Uleiurile esențiale se pot administra și intern, în capsule Biomicin, fiind antibiotice naturale deosebit de eficiente.

Deviația de sept

Încearcă să tragi adânc aer în piept, respirând pe nas! Simți că aerul pătrunde ușor și suficient? Dacă nu, dacă îți simți nasul în permanență înfundat, mergi la ORL. Este posibil să ai deviație de sept. Soluții: nu e nevoie neapărat de operație. Medicul îți poate recomanda un stil de viață prin care să-ți menții curate căile nazale, astfel încât să nu apară complicațiile.

Anumite probleme de sănătate

Pot fi și ele responsabile de nasul înfundat. Spre exemplu hipotiroidismul se poate manifesta cu uscarea pielii, congestie nazală, oboseală. De asemenea, cei care au hipertensiune trebuie să știe că anumite medicamente pentru controlul tensiunii sunt responsabile de înfundarea nasului. Soluții: vorbiți cu medicul vostru pentru a alege cel mai potrivit tratament, iar căile nazale se vor menține curate cu aceleași remedii naturiste: ceaiuri calde, inhalații, aromaterapie cu uleiuri esențiale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri