×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Nas înfundat? Iată 5 soluții pentru ușurarea respirației!

Articole

Nasul înfundat este un simptom de care nu scapă nimeni atunci când e răcit. Partea neplăcută este că, involuntar, respiri pe gură, riscând să-ţi sensibilizezi şi mai mult gâtul, ţi se usucă gura, nu te poţi odihni bine noaptea. Chiar dacă pare o problemă măruntă, trebuie să te ocupi de ea. Este primul pas spre vindecare. Pentru a-ți ușura respirația ai la dispoziție mai multe tratamente naturiste.

Bea ceaiuri calde

Acestea înmoaie secrețiile nazale, care vor fi mai ușor de eliminat. În plus, te hidratează. Cele mai bune plante ceai medicinalmedicinale pe care le poți folosi sunt cele puternic aromate, bogate în uleiuri volatile: eucalipt, cimbru, mentă, ghimbir etc. Există formule gata preparate ca ceaiul Bronhofit pentru ușurarea respirației, care elimină secrețiile bronșice și microorganismele de la nivel respirator.

Fă inhalații cu abur și uleiuri esențiale

Sunt un adevărat medicament pentru mucoasele inflamate și congestionate. Aburul cald umezește căile respiratorii și ajută la eliminarea secrețiilor, iar uleiurile vin cu efectele lor antivirale, antibacteriene. Încearcă uleiul de mentă, sau de cimbru, de cimbrișor, de busuioc, de eucalipt sau de rozmarin. Inhalațiile se fac seara, înainte de culcare, ținând pe cap un prosop și inspirând deasupra vasului cu apă fierbinte.

Ține aproape un ulei esențial

Dacă ești pe drumuri, în mașină, spre exemplu, și ai nasul înfundat, ține sticluța la nas sau picură puțin într-o batistă și respiră aroma binefăcătoare. Vei vedea că, în felul acesta, scurtezi durata răcelii și ameliorezi simptomele. Mai poți folosi ulei esențial în lampa de aromaterapie, iar mirosul din încăpere va purifica aerul și te va ajuta să respiri mai bine.

Prepară-ţi în casă picături de nas

Decât să cumperi de la farmacie tot felul de spray-uri nazale şi picături care pot da dependenţă în timp, mai sănătos și mai ieftin este să-ţi prepari singur o soluţie formată dintr-o ceașcă de apă fiartă și răcită, amestecată cu un sfert de linguriță de sare de mare. Trebuie să aibă gustul lacrimilor. Pune-ţi câte o picătură sau două în fiecare nară, atunci când simţi nevoia.

Aspirator nazal

Pentru a desfunda nasul bebelușilor, ai nevoie de un aspirator nazal și de o soluție salină care, de asemenea, poate fi preparată în casă. Pune cu pipeta câteva picături în fiecare nară, așteaptă puțin să se înmoaie mucusul, apoi extrage-l cu pompița.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.