facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-24
Vizualizari: 574
Comentarii: 0
Nalba mare și potențialul său în tratamentul tusei – prin filtrul ştiinţei

Nalba mare (Althaea officinalis L.) a fost utilizată în mod tradițional pentru gestionarea tusei și a altor probleme respiratorii. Eficacitatea sa a constituit scopul unei revizuiri care a evaluat cercetările moderne disponibile care au studiat utilizările sale tradiționale. Toate informațiile au fost extrase din resursele științifice, cărți accesibile, rapoarte și teze. Rezultatele studiilor la animale dar și cele clinice au confirmat eficacitatea extractelor de nalbă mare individual în tratamentul tusei uscate, în timp ce combinația de A. officinalis cu ghimbirul sau iedera a crescut eficacitatea nalbei și a îmbunătățit simptomele în toate tipurile de tuse. Prin urmare, nalba mare în combinație cu alte extracte de plante, în diferite forme de prezentare, ar putea fi o alegere bună pentru tuse, dureri în gât și alte afecțiuni respiratorii (Mahboubi, 2020).

Se cosideră că diferite mecanisme de acţiune sunt implicate în efectele expectorante și antitusive ale A. officinalis, în tratamentul tusei.

Astfel, ramnogalacturonanul, izolat din rădăcinile de nalbă mare, a arătat diferite efecte biologice asupra reflexului tusei induse, în experimente ştiinţifice și asupra reactivității musculaturii netede a căilor respiratorii in vitro și in vivo. Acesta are un efect de supresie a tusei dependent de doză, comparabil cu codeina agonistă opioidă. Cu toate acestea, reactivitatea mușchiului neted al căilor respiratorii, măsurată atât in vitro, cât și în condițiile in vivo, nu a fost afectată semnificativ de ramnogalacturonan și, prin urmare, activitatea bronhodilatatoare nu a participat la efectul de supresie a tusei a polizaharidelor testate. Oamenii de ştiinţă consideră că efectul polimerului de suprimare a tusei este asociat cu funcția receptorului serotoninergic 5-HT (2) (Sutovská şi colab., 2009).plantusin calmant

Într-un alt experiment ramnogalacturonanul, polizaharida extrasă din rădăcina de nalbă mare, a inhibat reflexul tusei la cobai nesensibilizați în mod dependent de doză. Cercetătorii concluzionează în acest studiu că ramnogalacturonanul izolat din mucilagiul de Althaea officinalis are un efect de supresie a tusei foarte ridicat, dar care este scurtat în condiții de inflamație alergică provocată experimental în căile respiratorii (Sutovská şi colab., 2011).

Nalba mare se regăsește în produsul Plantusin calmant, comprimate de supt. Combate rapid tusea uscată, iritativă. Recomandat și persoanelor fumătoare. Comprimate indicate și în caz de expunere la aer uscat, aer condiționat și fum de țigară.

Rezultate rapide de la prima administrare. Comprimatele acționează rapid și eficient asupra mucoasei faringelui. Creează un strat protector cu rol calmant la nivelul acesteia.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri