facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-09-22
Vizualizari: 249
Comentarii: 0

Nalba mare (Althaea officinalis L.) a fost folosită în mod tradițional pentru tratarea tusei și a altor probleme respiratorii.

Pentru a i se evalua eficacitatea în cercetarea modernă, conform credințelor tradiționale, M Sutovska și colaboratorii (de la Departamentul de Farmacologie, Facultatea de Medicină Jessenius, Universitateacalmeaza rapid tusea Comenius, Martin, Slovacia), în 2007 au purificat polizaharidele din nalbă și au caracterizat compoziția chimică și proprietățile moleculare, după care acestea au fost supuse testelor de activitate antitusivă, asupra tusei indusă mecanic la pisici. Rezultatele studiului au arătat că polizaharidele testate au prezentat activitate de suprimare a tusei semnificativă statistic, care a fost vizibil mai mare decât cea a medicamentului nenarcotic utilizat în practica clinică pentru tratarea tusei. Cercetătorii au concluzionat astfel că s-a confirmat activitatea antitusivă a diferitelor polizaharide din nalbă, aceste rezultate permițând clasificarea lor între agenții antitusivi potențiali.

Mai târziu, în 2011, M Sutovska și colaboratorii au găsit că o anumită polizaharidă izolată - ramnogalacturonanul - inhibă în mod dependent de doză reflexul tusei la cobai. Activitatea antitusivă a codeinei testată în aceeași condiție a fost comparabilă cu doza mai mare de ramnogalacturonan la animalele din studiu. Cercetătorii slovaci au concluzionat astfel că rhamnogalacturonanul izolat din mucilagiul de nalbă mare posedă un efect foarte mare de suprimare a tusei în sistemul de testare la cobai.

Mai recent, în 2019, Mahboubi a realizat un articol de revizuire pentru a evalua eficacitatea rădăcinii de nalbă mare, analizând informațiile disponibile din studiile de până la acea dată. El a concluzionat că rezultatele studiilor clinice și pe animale au confirmat eficacitatea extractelor de nalbă singure în tratamentul tusei uscate, în timp ce combinația de nalbă cu alte plante, a crescut eficacitatea și a ameliorat toate tipurile de tuse. Prin urmare, a considerat că nalba mare în combinație cu alte extracte de plante în diferite forme de medicamente ar putea fi o alegere bună pentru tuse, dureri de gât și alte afecțiuni respiratorii.

Nalba mare se regăsește în produsul Plantusin calmant, comprimate de supt. Combate rapid tusea uscată, iritativă. Rezultate rapide de la prima administrare. Comprimatele acționează rapid și eficient asupra mucoasei faringelui; creează un strat protector cu rol calmant la nivelul acesteia.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri