facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-21
Vizualizari: 537
Comentarii: 0
Muștarul alb, un condiment cu utilizare tradițională ca digestiv

Muștarul alb este originar din regiunea mediteraneană. Din cele mai vechi timpuri, muștarul a fost folosit de omenire pentru proprietățile sale culinare, dar și medicinale. Auzim de o cultură a speciilor Sinapis și Brassica la nord de Alpi doar în secolul al IX-lea. Muștarul era deja bine cunoscut în Anglia în secolele al XII-lea și al XIII-lea și este descris în detaliu în „Meddygon of Myddvai” (secolul al XIII-lea).

Potrivit lui Dioskorides, muștarul alb ajută, printre altele, împotriva problemelor splinei și ficatului. Dar muștarul a fost de mult cunoscut nu numai ca remediu, ci și ca un condiment și un aliment de lux. Semințele de muștar menționate în mod repetat în Noul Testament, ca fiind cele mai mici dintre toate semințele, au fost probabil semințele de Sinapis nigra.inlatura senzatia de greata

A fost descris și evaluat sistematic în textele ayurvedice clasice. Speciile Sinapis au fost recomandate în China încă din secolul al X-lea sub numele de Pai-chieh-tzu ca remediu pentru răceli, gastropatii, tumori și reumatism (Tsutomu Ishidoya, Chinese Drugs, Part II, 104.).

King's American Dispensatory (Harvey Wickes Felter,  John Uri Lloyd, 1898) descrie semințele de muștar ca fiind stimulent, folosit în cantități mici, intern, ca și condiment și excitant ușor dar eficient al organelor de digestie.

În mod tradițional, semințele de muștar au fost folosite în cazurile de tulburări digestive. În plus, uleiul de muștar funcționează ca aperitiv deoarece stimulează sucurile digestive. În ceea ce privește beneficiile nutriționale ale muștarului, acesta este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți. Acest condiment conține magneziu, seleniu, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor, complex de vitamine B etc. (Sujatha și colab., 2013)

Primele observații asupra proprietăților unice ale glucozinolaților și izotiocianaților (uleiuri de muștar) au fost indicate la începutul secolului al XVII-lea când s-au făcut încercări de a înțelege originea chimică a gustului puternic al semințelor de muștar. Sinigrina este un glucozinolat major, asociat cu familia de glucozide prezente în familia de plante Brassicaceae, care cuprinde și muștarul alb. Într-un studiu, sinigrina a arătat că reduce nivelul de trigliceride plasmatice, sugerând astfel că alchenil glucozinolații ar putea fi un agent încurajator pentru a preveni hipertrigliceridemia postprandială. (Washida și colab., 2010)

Muștarul alb se regăsește în produsul Digestie ușoară, capsule, recomandate în cazul unei digestii lente, dar și pentru pacienții cu afecțiuni digestive cronice. Soluție rapidă contra exceselor alimentare. Compoziția capsulelor reglează rapid digestia, reduce balonarea și înlătură senzația de greață.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri