facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-05-22
Vizualizari: 910
Comentarii: 0
Mușețelul, panaceu universal. Iată câte afecțiuni poate trata!

Este cea mai populară plantă medicinală din România și încă de pe vremea bunicilor nu lipsea din nicio gospodărie. Era leacul perfect pentru o mulțime de probleme de sănătate și, chiar dacă medicina a evoluat enorm, el nu s-a ”demodat”.

Florile de mușețel conțin vitamine (C, B1), minerale (zinc, fosfor, calciu, fier, cupru, mangan), acizi organici și ulei etiric. Este cunoscut pentru efectele sale calmante, cicatrizante, analgezice, antiseptice, antialergice, emoliente, fiind folosit atât intern, cât și extern, în probleme ale pielii sau în tratamente de înfrumusețare. Intern, băut călduț, ceaiul de mușețel tratează durerile de stomac, gastrita, ulcerul și tot ce înseamnă inflamația mucoasei stomacului și intestinelor, inclusiv colicile sugarilor, relaxând mușchii stomacului grație efectului său antispastic. E benefic în dureri menstruale, de cap și de dinți, reduce balonarea și senzația de greață. O cană de ceai de mușețel băută cu 30-40 de minute înainte de culcare liniștește și relaxează persoanele care suferă de insomnii și anxietate. De asemenea, se bea în caz de răceală și gripă, îndulcit cu miere și aromatizat cu suc de lămâie, astfel întărind imunitatea și acționând ca un balsam pentru gât. Iar inhalațiile cu mușețel calmează inflamația mucoaselor căilor respiratorii, având un efect vindecător.

Extern, mușețelul tratează iritațiile cutanate, eczemele, alergiile, precum și aftele, gingivita, abcesele și hemoroizii. Chiar și rănile se pot curăța cu infuzie de mușețel, datorită efectului său antiseptic și dezinfectant. Mușețelul se folosește sub formă de comprese sau unguente. Această plantă medicinală are un efect cicatrizant, emolient și antiinflamator pentru pielea sensibilă și iritată, ajută în leziuni cutanate, precum și în iritațiile zonei genitale sau iritațiile de scutec la bebeluși, când se fac băi de șezut. În caz de herpes, pune pe zona afectată comprese cu ceai de mușețel, de 5-6 ori pe zi. În cosmetică, mușețelul e folosit ca ingrediente în creme și unguente, iar sub formă de ceai, folosit la clătire, dă strălucire părului blond. Dacă ai cearcăne, pune câteva minute la frigider pliculețele din care ai făcut ceai, apoi aplică-le pe ochi.

Bine de știut

Ceaiul de mușețel nu este recomandat femeilor însărcinate, deoarece poate induce contracții uterine. Nu trebuie combinat cu sedative sau cu aspirină și, dacă e prea concentrat, poate deveni toxic. Se prepară din două linguri de floare uscată la 250 ml de apă fierbinte, se lasă la infuzat 2-5 minute, apoi se strecoară. Se bea preventiv, la nevoie sau chiar de poftă, pentru că e delicios.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri