facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-01-26
Vizualizari: 703
Comentarii: 0
Mugurii de plop, efect benefic complex

În prezent, plantele medicinale joacă un rol vital în gestionarea unei game largi de patologii atât acute, cât și cronice. Deși în ultimele decenii dezvoltarea tehnologică a suferit o evoluție impresionantă, trebuie depuse eforturi conștiente pentru a identifica, recunoaște și poziționa corect plantele medicinale și pentru a caracteriza amprenta moleculară specifică a fitochimicelor în proiectarea și implementarea de noi strategii terapeutice.

În fitoterapia tradițională mugurii de plop au fost folosiți sub formă de tinctură, infuzie, pudră sau unguent. Tinctura este recomandată ca remediu în astm bronșic și alte afecțiuni respiratorii, precum bronșită, tuse, trahee, laringită, dureri în gât, gripă, dar și în alte probleme de sănătate.

Mugurii de plop negru sunt bogați în fenoli, în principal flavonoide și fenilpropanoide și esterii acestora. Exudatele rășinoase extrase din plante sunt principala sursă folosită de albine pentru a produce propolisul. Acesta din urmă se caracterizează printr-o compoziție chimică similară cu cea a propolisului din mugurii de plop, deși cu unele mici diferențe.

benefic in infectii si inflamatii respiratoriiPe lângă efectele antioxidante puternice demonstrate, mugurii de plop sunt cunoscuți în special pentru proprietățile lor antiinflamatorii. Acest efect ar putea fi atribuit cantității mari de flavonoide, cum ar fi quercetina, pinocembrina și, de asemenea, acizilor fenolici.

Soromou și colab., au demonstrat, de asemenea, că pinocembrina din mugurii de plop oferă protecție împotriva inflamației, reglând producția de interleuchine. In vivo, folosind un model de șoarece cu leziune pulmonară acută indusă, 20 sau 50 mg/kg de pinocembrină atenuează dezvoltarea edemului pulmonar și a severitățile afectării țesutului.

Diferite combinații de compuși fenolici care implică un mecanism complex de acțiune sunt esențiale pentru activitatea biologică a propolisului. Baza de date privind activitatea biologică a propolisului din mugurii de plop indică faptul că acesta prezintă multe proprietăți, printre care proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatorii și antioxidante (Ristivojević și colab. 2015).

Pe lângă activitatea antioxidantă semnificativă, mulți compuși fenolici prezintă efecte antibacteriene. Gulhan Vardar-Unlu și colab. au realizat un studiu privind activitatea antibacteriană a extractului metanolic de muguri de plop ajungând la concluzia că acest extract are un spectru larg de activitate antibacteriană.

Studiile clinice au confirmat potențialul incontestabil al propolisului ca agent terapeutic eficient. Deoarece propolisul este disponibil ca supliment alimentar, a fost luată în considerare și discutată posibila sa utilizare pentru prevenirea bolilor respiratorii și a efectelor inflamatorii dăunătoare ale acestora asupra tractului respirator la om. O revizuire științifică ce a luat în analiză, printre altele, eficacitatea clinică generală a extractelor de propolis împotriva infecțiilor tractului respirator, o serie de boli cauzate în majoritatea cazurilor de viruși cu posibile suprainfectii bacteriene și fungice. Astfel, într-un studiu efectuat la copii preșcolari și școlari, Crișan și colab. au evaluat acțiunea unui extract apos bogat în flavonoide, în afecțiunile inflamatorii acute ale tractului respirator superior, cum ar fi răceala, cauzate în general de rinovirusuri și, într-o măsură mai mică, de coronavirusuri umane, virusuri gripale sau adenovirusuri. Rezultatele au demonstrat un efect favorabil al tratamentului cu propolis în reducerea numărului de cazuri simptomatice și scăderea și uneori suprimarea infecției microbiene din căile aeriene superioare.

Mugurii de plop se regăsesc în formula produsului Biosept capsule, cu puternic efect antiviral și antiinflamator.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri