facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-02-11
Vizualizari: 652
Comentarii: 0
Mituri şi greşeli în tratarea răcelilor la copii

Ca să previi răcelile, sau să le tratezi eficient atunci când apar, e bine să nu te lași condus de superstiții și credințe învechite. Multe nu au o bază științifică, fiind doar mituri care pot agrava și mai mult situația.

Medicamentele pentru adulți se pot administra şi celor mici. Pe principiul că „tot oameni sunt şi ei”, părinţii sunt tentaţi să le administreze copiilor aceleaşi tratamente ca adulţilor. Totuşi,  tratamentul copiilor este diferit, având o concentraţie mai mică, fiind creat în alte formule, şi mai uşor de administrat.

Mama răcită evită să-l ia în braţe pe copil sau să-l sărute, ca să nu-i dea şi lui boala. Viruşii nu se află doar pe buzele şi mâinile mamei, ci peste tot în aer, pe clanţele uşilor, pe mobilă, pe haine. Ideal este să aeriseşti cât mai des şi să îi întăreşti imunitatea copilului.

Laptele provoacă mai mult mucus. Fals! Nu s-a descoperit nicio legătură între consumul de lapte şi producţia de mucus, aşa că poţi să-i dai liniştită lapte copilului, chiar dacă este răcit. Este drept că de mult mai mare ajutor sunt, în acest caz, ceaiurile medicinale.

Frigul îl îmbolnăveşte” este doar un mit. Eviţi să scoţi copilul din casă când afară sunt temperaturi scăzute de teamă să nu răcească, însă răceala e dată de un virus, nu de frigul în sine. Oamenii se îmbolnăvesc mai degrabă din cauza faptului că stau prea mult în spaţii închise, neaerisite. Copilul poate fi scos afară chiar dacă sunt până la -10 grade Celsius, atât timp cât este îmbrăcat bine, cu mai multe straturi de haine, căciulă, mănuşi, fular şi încălţăminte impermeabilă. Totuşi, îmbrăcămintea prea groasă îl va face să transpire, ceea ce este de evitat.

Dacă nu mănâncă, e semn rău. Nu te speria dacă cel mic refuză mâncarea atunci când e răcit. E normal să-i scadă pofta de mâncare şi nu trebuie să-l forţezi. Important e doar să se hidrateze mai mult.

Dacă tocmai a scăpat de o răceală, nu se va mai îmbolnăvi curând. Din contră! După o răceală, organismul e slăbit şi vulnerabil la alte virusuri gripale. Chiar dacă şi-a dezvoltat imunitatea la un tip de virus, sunt peste 200 de tulpini de virusuri cu care poate intra în contact.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri