facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-03-11
Vizualizari: 2609
Comentarii: 0
Mituri și adevăruri despre suflatul nasului

E bine să-ți sufli nasul des, când ești răcit? Sau mai rar, ca să nu „forțezi”? Culoarea mucusului spune ceva despre stadiul bolii? Iar picăturile de nas sunt benefice sau nu? Deși ai crede că suflatul nasului e un lucru absolut normal și banal, în realitate sunt multe greșeli care se fac, multe mituri de care e bine să uiți.

„Nu e bine să-mi suflu nasul foarte des, când sunt răcit, pentru că așa stimulez secreția de mucus sau îmi irit inutil nasul”, cred unii. Greșit! În realitate, mucusul în exces trebuie eliberat, dacă stagnează în cavitatea nazală pot apărea infecții bacteriene.

„Dacă nasul e înfundat, trebuie să suflu cu putere”. Fals! E bine să nu forțezi, ci să sufli ușor fiecare nară în parte, în timp ce pe cealaltă o ţii acoperită. Potrivit unui studiu publicat în revista americană Stroke și citat de The Guardian, suflatul nasului cu putere poate declanșa un accident vascular cerebral, cu spargerea capilarelor cerebrale şi hemoragii la nivelul creierului. Nu e cazul la persoanele care au tensiunea normală. Astfel, nu sufla cu putere, nu forța! Mai degrabă e important să-ți menții secrețiile nazale fluide pentru a fi mai ușor de eliminat. Pentru asta, bea ceaiuri calde, fă inhalații cu aburi, mănâncă ceva picant (hrean, ghimbir), sau folosește un umidificator în încăperile cu aer uscat.antiseptic al gurii si gatului

Picăturile de nas dau dependență? Unele da, trebuie folosite pe perioade scurte, altele nu. Spray-urile pe bază de soluții saline sunt inofensive, de altfel, le poți prepara și în casă, cu apă și sare de mare. Această soluție curăţă şi dezinfectează căile nazale, te ajută să scapi de germeni, de mucusul în exces. O altă metodă de a desfunda nasul constă în inhalarea aromei binefăcătoare a uleiurilor esențiale, dintr-o sticluță cu roll-on Biosept. Mixul de uleiuri are efect antiviral, antibacterian.

„Când mucusul îşi schimbă culoarea, am nevoie de antibiotic”. Mit. Mulţi oameni cred că au de-a face cu o infecție dacă mucusul devine galben sau verde și dau iama în antibiotice, ceea ce e complet greşit. Nuanţele mai închise sunt foarte obişnuite în cazul unei infecţii virale. Doar dacă persistă mai mult de 7-10 zile poți suspecta o infecție bacteriană, caz în care trebuie să mergi la doctor.

„Şerveţelele de hârtie sunt mai bune decât batistele”. Adevărat. O batistă de bumbac în care sufli nasul de mai multe ori devine o adevărată colonie de germeni, în timp ce şerveţelul se aruncă după o singură utilizare şi astfel nu mai intri în contact cu microbii.

Scapi de nasul înfundat și de rinoree, precum și de restul simptomelor supărătoare dacă te tratezi încă din prima zi cu remedii naturale antivirale. Ceaiurile, siropurile, capsulele, uleiurile esențiale și comprimatele de supt pe bază de plante reprezintă tratamentul perfect în caz de răceală și gripă. Sănătate multă!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri