facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-01-11
Vizualizari: 752
Comentarii: 0
Mituri legate de răceală și gripă

Cu toate că răcelile sunt de când lumea, iar noi, adulții, ne confruntăm cu ele cel puțin de două ori pe an, sunt multe informații pe care nu le cunoaștem sau pe care le înțelegem greșit. Iată câteva dintre cele mai mari mituri legate de gripă și răceală.

„Eviți să pupi pe cineva pe obraz, când ești răcit, ca să nu-l îmbolnăvești”

Află că prea puțini microbi sunt concentrați în zona feței tale, respectiv pe buze. Ei sunt oricum peste tot în jurul tău, pe mâini, pe haine, pe suprafețe, în aer. De fapt, cea mai frecventă modalitate de răspândire a virusurilor este strânsul mâinii.

„Femeile însărcinate nu au voie să-și facă vaccinul antigripal”

Dimpotrivă, este foarte sigur și recomandat. Femeile însărcinate au imunitatea mai scăzută și riscul mai mare de a dezvolta complicații în urma răcelilor de aceea e bine să se vaccineze. În plus, medicii susțin că anticorpii formați o vor proteja nu doar pe ea, ci și pe bebeluș în primele luni de viață, când e prea mic pentru a fi vaccinat antigripal, dar destul de vulnerabil.

„Previi răceala doar dacă ai mare grijă la igienă”

Este adevărat că trebuie să te speli cât mai des pe mâini cu apă și săpun, mai ales atunci când vii de afară, când ești la serviciu... Dar nu este suficient pentru a preveni boala. Virusurile sunt nu numai pe suprafețe, ci și în aer, răspândite de persoanele bolnave prin strănut, tuse.

„Antibioticele sunt cele mai puternice medicamente, pe care te poți baza”

Cu cât te simți mai rău cu atât crezi că ai nevoie de ceva puternic și apelezi la antibiotice. Însă ele nu au nicio putere în fața virusurilor care au generat gripa. Aceste pastile se folosesc doar în infecții bacteriene care, la o răceală, apar numai în caz de complicații (de genul sinuzitei, otitei, bronșitei sau pneumoniei).

„Răcești dacă stai în curent sau îți e frig”

Trebuie să știi că răceala nu este dată de frigul în sine, ci doar de un virus. Este adevărat că gerul sensibilizează mucoasa nazală, făcându-te vulnerabil în fața microbilor, însă e mult mai probabil să

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri