×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Mituri despre migrene

Sfaturi Practice

Migrena este o durere de cap puternică, asociată cu greață, vărsături, oboseală, amețeli și sensibilitate la lumină. O criză durează între 4 și 72 de ore și este declanșată de factori extrem de variați, care produc vasodilatație la nivelul vaselor craniene, cu eliberarea unei substanțe chimice ce întreține simptomele neplăcute. Chiar dacă face parte din viața multor români, sunt multe informații pe care nu le cunoaștem, sau le înțelegem greșit. Iată câteva dintre cele mai mari mituri!

Migrena este doar o durere de cap

Nu, e mai mult decât atât. Migrena este o tulburare neurologică ce include, într-adevăr, printre simptomele ei, și durerea de cap, care este mult mai puternică decât în mod obișnuit. Dar în peisaj apar și alte simptome neplăcute.

„Am făcut eu ceva de mă doare capul”

Dacă apare după o zi obositoare, stresantă, te gândești automat că din vina ta a apărut migrena, că stresul, depresia stăteau în puterea ta să le controlezi. Însă e aproape imposibil să ții sub control și să eviți toți factorii care contribuie la declanșarea durerii.

Doar adulții au migrene

Nu! Copiii și adolescenții suferă și ei de migrene, deși simptomele pot fi diferite față de adulți.

Cafeaua poate fi cauza

Anumite alimente și obiceiuri pot fi factori declanșatori, dar nu cauze. Sunt două lucruri diferite. Factorul declanșator provoacă acea criză, dar cauza ei exactă rămâne necunoscută. În al doilea rând, cafeina nu e mereu responsabilă de durerile de cap, ea este chiar ingredient în unele medicamente pentru migrene. Pentru mulți pacienți, consumul unei cafele ajută. Trebuie doar să nu exagereze.

Se acutizează cu vârsta

De fapt, e invers. Migrenele apar de obicei în adolescență și în tinerețe. După vârsta de 40 de ani, devin tot mai puțin frecvente și supărătoare. Sunt rare cazurile când debutează după 50 de ani. Excepție fac femeile aflate la menopauză, schimbările hormonale fiind un factor declanșator pentru migrene, ceea ce înseamnă că ele pot suferi de dureri la fel de acut și de des ca în tinerețe.

Fiind puternică, durerea nu poate dura mai mult de o oră

Nu există o durată standard de manifestare a unei migrene. Medicii spun că ar dura între 4 și 72 de ore.

La fiecare persoană în parte, migrena se declanșează dintr-o anumită cauză

Nu există așa ceva, factorii declanșatori sunt multipli și variază de la situație la situație la aceeași persoană.

capsule moi

Nu poți lucra la prevenție

Ba da, după ce identifici și eviți factorii declanșatori. Există și tratamente care tratează migrena și-i scad șansele de recidivă. Se apelează la ele în situația în care durerea ține mai mult de 24 de ore, apare frecvent, iar medicamentele pentru durere nu funcționează prea bine. Capsulele naturale Algoplant pe bază de uleiuri esențiale din plante nu au efecte adverse, iar dacă sunt administrate pe o perioadă de 10 zile, sunt prevenite în proporție de 90% crizele migrenoase, cu durere, greață, vărsături.

Migrena dispare odată cu durerea

Chiar dacă durerea este principala manifestare a migrenei, mai sunt și alte simptome care pot să „poposească” mai mult, cum ar fi oboseala, greața, încordarea musculară.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.