facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-12-13
Vizualizari: 634
Comentarii: 0
Metode simple de a fenta răceala și gripa

Sezonul gripei, al bronșitelor și al infecțiilor respiratorii a început anul acesta mai devreme, spre disperarea părinților, a medicilor. Pentru a preveni problemele, e necesar să respectați câteva recomandări.

În primul rând lucrați la imunitate

Aceasta se întărește printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată, bogată în fructe și legume de sezon, prin somn suficient și de calitate, mișcare, dar și suplimente pe bază de ceaiuri, capsule, siropuri ce conțin ciuperci medicinale, fructe de pădure, miere și propolis, alge, vitamina C, echinacea etc. Sunt multe super-alimente foarte valoroase pentru sănătate care nu au cum să vă facă rău, chiar dacă le luați preventiv, fără prescripție medicală.

Pe locul doi stă igiena

În locurile publice atingeți în fiecare clipă un obiect ce înainte a fost atins de cineva care tocmai a strănutat cu mâna la gură. Tot ce trebuie să faceți este să nu duceți propria mână murdară la ochi, nas și gură înainte de a vă spăla cu apă și săpun. Mai puteți folosi șervețele umede și geluri antibacteriene. Nu uitați că cele mai contaminate obiecte sunt portofelul și telefonul mobil. Acesta din urmă ar trebui dezinfectat o dată pe zi, fiind mereu manevrat cu mâinile și dus în dreptul feței.

Mediu cu persoane răcite

Cel puțin 8 ore pe zi le petreceți la birou, în spațiu închis, la un loc cu persoane răcite. Este greu, într-un asemenea mediu, să vă feriți de virusuri. Dar nu imposibil. Soluția: spălați-vă cât mai des pe mâini. O dată când ajungeți, apoi după ce dați mâna cu colegii sau după ce atingeți obiectele la comun (dozatorul de apă, imprimanta). Igienizați-vă periodic biroul, tastatura, folosind produse pe bază de alcool.

ulei nazalEvitați aglomerația

Asta înseamnă să mersul la film, la mall sau cu mijloacele de transport în comun. Dacă nu le puteți evita, cel mai sigur este să folosiți o mască medicinală la nas și la gură, sau, mai simplu, propria eșarfă/fular. Puteți purta la voi, în geantă, un inhalant dezinfectant (de exemplu Inhalantul Hapciu), pe care îl puteți pulveriza pe eșarfa pe care o țineți la nas.

Luați măsuri de precauție

Dacă sunteți părinți și ați răcit, pentru a preveni contaminarea copilului luați câteva zile măsuri de precauție: când ajungeți acasă, evitați să-l pupați pe obraji și pe mânuțe, deoarece bacteriile pe care i le-ați lăsat pe piele vor ajunge curând în contact cu nasul, gura și ochii lui. Nu-i dați să se joace cu telefoanele voastre, cu siguranță sunt pline de microbi. Folosiți tacâmuri separate, iar când gătiți, nu gustați de două ori cu aceeași lingură din mâncarea copilului. Dacă cel mic are mai puțin de trei ani și trebuie ținut în brațe, schimbat de scutece etc., folosiți o mască medicinală pentru a nu respira direct în fața copilului.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri