facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-12-19
Vizualizari: 2957
Comentarii: 0
Metode pentru a ușura durerea în gât

Durerea în gât dată de răcelile de sezon este neplăcută, supărătoare și parcă te împinge să dai fuga la farmacie să-ți iei medicamente. Însă în acest tip de afecțiune, cele mai bune tratamente sunt cele naturiste, făcute în casă. Iată ce poți încerca:

Gargara cu apă și sare

Mai multe studii au demonstrat că apa cu sare distruge bacteriile din gât, îl curăță de mucus și reduce inflamația. Medicii recomandă dizolvarea unei jumătăți de linguriță de sare într-o cană cu apă. Dacă gustul sărat este prea neplăcut pentru tine, poți adăuga puțină miere, pentru a îndulci amestecul.

Comprimatele masticabile sau dropsurile

Comprimate cu miere, eucalipt, coada șoricelului, nalbă și propolis fac minuni în caz de durere în gât. Ele stimulează producerea de salivă, care menține gâtul hidratat. Nu vindecă neapărat, însă conțin ingrediente cu efect emolient, antiseptic și antibacterian.

Siropurile preparate în casă

Acestea ușurează și ele temporar durerea. Se pot face diverse combinații pe bază de miere și legume cu efect antibiotic natural, cum ar fi ceapa, usturoiul, hreanul, ridichea neagră. Aceste legume se taie mărunt și se lasă la macerat în miere, sau se fierb, iar lichidul rezultat se îndulcește apoi cu miere.

Ceaiurileceai din plante la punga

Este foarte important să consumi multe lichide pentru a-ți menține gâtul hidratat, mai ales acum, când este iritat și inflamat. Indicate sunt ceaiurile din plante cu rol emolient, calmant, antiviral și antiinflamator, precum rădăcina de lemn dulce, lichenul de piatră, cimbrișorul, nalba, teiul, mușețelul. Se beau călduțe, eventual îndulcite cu puțină miere, și ea având proprietăți antimicrobiene și emoliente.

Supa de găină

E un aliment-medicament extraordinar în răceală și gripă. Inclusiv cercetătorii au arătat că supa în care au fiert și legume este antivirală, antiinflamatoare, calmează iritația gâtului, favorizează eliminarea secrețiilor și sporește capacitatea cililor nazali de a proteja corpul de virusuri și bacterii.

Umidificatorul

Dacă ai gâtul iritat și stai într-o cameră cu aer cald și uscat, așa cum se întâmplă iarna în majoritatea caselor, simptomele supărătoare se agravează, deoarece aerul acesta usucă și mai mult gâtul. Dacă vrei ca răceala să treacă mai repede, pune în cameră un umidificator. Dacă nu ai, poți așeza un vas cu apă pe calorifer.

Inhalațiile cu aburi

Și ele grăbesc vindecarea, ajutând mult în răceală, gripă, dureri de gât, de cap, sinuzite, nas înfundat și gât uscat. Pune un vas cu apă la fiert și adaugă plante medicinale puternic aromate, cu proprietăți antibacteriene - precum mentă, cimbru, cimbrișor, busuioc, eucalipt, rozmarin, lavandă – sau uleiuri esențiale din aceste plante. Aburul cald astfel îmbogățit umezește căile respiratorii, fluidizează secrețiile, calmează iritația gâtului, are efect antiinfecțios, antiviral.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri