facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-08-29
Vizualizari: 332
Comentarii: 0
Mesteacănul galben, aspirină naturală

Speciile din genul Betula (mesteacăn) sunt un grup dificil din punct de vedere taxonomic din cauza variabilității vegetative mari și a hibridizării frecvente. Diferențierea multora dintre specii s-a bazat doar pe mici diferențe și multe dintre acestea au fost ulterior reduse la sinonimie. Betula alleghaniensis este un arbore de foioase cu coronament deschis, rotund; de obicei crește până la 18 - 23 de metri înălțime, deși poate ajunge la 30 de metri. Este un copac larg răspândit, întâlnit frecvent în estul Americii de Nord și Canada.

Arborele are o gamă largă de utilizări tradiționale ca aliment, medicament și sursă de materiale. Este o specie de lemn importantă din punct de vedere economic, cu 50% din stocul în creștere având loc în Quebec, Canada și este una dintre cele mai valoroase păduri din America de Nord. Din crenguțe se face un ceai care lasă o aromă excelentă. Crenguțele și frunzele au aroma de wintergreen și pot fi folosite ca și condimente.

Scoarța este o sursă de „Ulei de Wintergreen”. Acesta este un ulei esențial care conține salicilat de metil care prezintă efect antiinflamator și analgezic, putând fi utilizat în tratamentul reumatismului.

Salicilatul de metil este un ester de benzoat care este esterul metilic al acidului salicilic. Este un membru al salicilaților și al esterului metilic. Este legat funcțional de un acid salicilic.

Salicilatul de metil este un ester organic, produs în mod natural de multe specii de plante. Compusul a fost extras și izolat pentru prima dată din speciile de plante Gaultheria procumbens în 1843. Pentru durerile acute articulare și musculare, salicilatul de metil este folosit ca analgezic, fiind similar farmacologic cu aspirina și cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Mesteacănul galben intră în compoziția capsulelor moi Fitodolor acut, produs cu efect antiinflamator și antialgic, recomandat în durere de cap, de urechi, de sinusuri, dureri de dinți, nevralgie intercostală, dureri lombare, cicluri menstruale dureroase.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri