facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-08-17
Vizualizari: 317
Comentarii: 0
Merișorul poate reduce infecțiile urinare recurente

Infecțiile tractului urinar sunt, prin definiție, clasificate ca boli în funcție de simptomele clinice, indicatorii de laborator și rezultatele microbiologice și sunt cel mai adesea cauzate de diferite specii bacteriene.

Antibioticele sunt cea mai comună metodă de tratament pentru infecțiile tractului urinar. Unele dintre antibiotice au fost extrem de eficiente în tratamentul infecțiilor urinare, în timp ce altele au avut unefect antioxidant efect redus sau deloc. Cu toate acestea, utilizarea greșită a antibioticelor a condus la dezvoltarea rezistenței bacteriene, ca urmare un număr tot mai mare de antibiotice nu au niciun efect în tratamentul infecțiilor tractului urinar. Acest lucru a condus la descoperirea unor metode alternative de tratament pentru infecții urinare, cum ar fi utilizarea de produse pe bază de plante pentru a combate aceste infecții.

Anumite substanțe bioactive din plante, cum sunt compușii din Vaccinium vitis-idaea (merișor), au demonstrat activitate antimicrobiană, antiinflamatoare și antioxidantă.

Merișoarele au fost asociate istoric cu sănătatea tractului urinar, în special în rândul femeilor cu infecții urinare recurente. Rezultatele mai multor studii clinice au sugerat că merișorul poate reduce infecțiile urinare recurente la femeile sănătoase.

Beerepoot și colab. (2013) au aflat că sucul și tabletele de afine reduc apariția infecțiilor urinare față de placebo.

În plus, cercetările in vitro și ex vivo au sugerat că compușii derivați din merișor, cum ar fi proantocianidinele de tip A și alți polifenoli, pot interfera cu aderența bacteriilor (inclusiv Escherichia coli multirezistentă la medicamente) la celulele epiteliale ale tractului urinar. Atenuează astfel dezvoltarea rezervoarelor de uropatogeni (de exemplu, în tractul gastrointestinal și zonele intracelulare din uroteliu) și suprimă cascadele inflamatorii. Aceste observații au indicat că merișoarele reprezintă o soluție eficientă în cazul infecțiilor urinare (Liska și colab., 2016).

Merișorul intră în compoziția capsulelor Diurosept cu Merișor, recomandate în caz de infecții ale tractului urinar: cistită, uretrită, prostatite.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri