facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-06-28
Vizualizari: 510
Comentarii: 0
Menta - tradiție seculară ca antidiareic

Menta este cunoscută pe scară largă pentru ameliorarea afecțiunilor digestive, fiind un remediu popular de secole. Este disponibilă în majoritatea părților lumii pentru utilizări aromatice, cosmetice și medicinale.

Prima mențiune de încredere a mentei din Europa a făcut-o englezul Ray, care a obținut planta din culturile Hertfordschire, din care se pare că a provenit acest hibrid. Ray scrie despre mentă în cea de-a treia ediție a Sinopsis Stirpium Britannicum, 1696, că depășește toate celelalte mente ca remediu pentru indigestie și diaree. Eaton, Anglia, (1750) lăuda menta ca pe un antispastic intern, iar în cazul epidemiei de holeră din Asia, potrivit lui Kratz, aceasta a fost adesea folosită cu succes.

Dicționarul englez de cunoștințe medicinale și chirurgicale, în 1800, considera deja uleiul de mentă drept „un stimulent aromatic util pentru a calma greața, pentru a elimina flatulența și pentru durerile spasmodice de stomac și intestine”.tratament naturist pentru digestie

Conform King's American Dispensatory (1898) menta, ”fără îndoială, posedă proprietăți antiseptice marcate”. The British Pharmaceutical Codex (1911) prezenta uleiul de mentă ca pe un stimulent aromatic și carminativ pentru tractul gastro-intestinal; ameliorează flatulența și colicile gastrice și intestinale și este folosit împreună cu purgativele pentru a preveni colicile.  Gerhard Madaus (1938) confirmă: Mentha piperita este indicată în primul rând pentru spasmele dureroase ale organelor gastro-intestinale și pentru flatulență. Prin urmare, se administrează frecvent pentru dispepsie, diaree, gastrită și enterită cu multă flatulență.

Constatările studiilor recente realizate pentru a confirma tradiția îndelungată a utilizării mentei,  sugerează că Mentha piperita poate fi utilizată pentru a ajuta la controlul colicilor infantile (Alves și colab., 2012) dar și că uleiul esențial de mentă este eficient în ameliorarea durerilor abdominale în cazul sindromului colonului iritabil cu predominanță diareică (Alam și colab., 2013).

Studiul realizat la noi în țară de către Muntean și colab. (2019) evidențiază activitatea bactericidă a uleiului esențial de mentă asupra tulpinilor Gram-pozitive și Gram-negative testate, printre care și Escherichia coli, bacterie responsabilă pentru unele infecții intestinale, care se manifestă prin diaree. Oamenii noștri de știință au considerat că acest ulei poate fi o opțiune terapeutică pentru infecțiile din ce în ce mai frecvente cauzate de bacterii, în viitor. Acțiunea antimicrobiană a uleiului esențial a fost explicată în principal prin prezența terpenelor, alcoolilor, aldehidelor și esterilor.

Menta se regăsește în produsul Enterostop capsule, care contribuie la eliminarea disconfortului unui tranzit intestinal accelerat prin reducerea numărului scaunelor şi îmbunătăţirea consistenţei acestora, absoarbe gazele şi toxinele din intestin.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri