Menta și mușețelul sunt cele mai populare plante din casele românilor. Cresc în curte sau pe câmp și le folosim din moși strămoși până în ziua de azi. Aproape că nu e gospodărie în care să nu găsești un ceai de mușețel sau un fir uscat de mentă. Și merită pe bună dreptate să le ținem aproape. Beneficiile lor pentru sănătate sunt de necontestat.
Povești din inima Daciei despre aromata mentă
O legendă de origine greacă spune că „Mentha” era o nimfă extraordinar de frumoasă de care Zeul Întunericului s-a îndrăgostit nebunește. Numai că era însurat, iar soția sa, zeița Persephona, geloasă pe frumoasa nimfă, a îngropat-o, pentru a scoate din viața soțului ei. Pluton, însă, a fost profund impresionat de suferința Menthei și a ajutat-o să iasă la lumină, transformând-o într-o plantă aromată pe care nu ai cum să nu o remarci.
Mușețelul, panaceu universal
Și mușețelul se folosește din bătrâni într-o mulțime de probleme de sănătate. Chiar dacă medicina a evoluat enorm, el nu s-a „demodat”. Apelăm la ceai atât pentru uz extern, în probleme ale pielii și în tratamente de înfrumusețare, cât și intern. Băut călduț, ceaiul de mușețel tratează durerile de stomac, gastrita, ulcerul și tot ce înseamnă inflamația mucoasei stomacului și intestinelor. Calmează colicile sugarilor, relaxând mușchii stomacului grație efectului său antispastic. E benefic în dureri menstruale, abdominale, de cap, reduce balonarea și senzația de greață. O cană de ceai de mușețel băută cu 30-40 de minute înainte de culcare liniștește și relaxează persoanele care suferă de insomnii și anxietate.
Tot cu ceai de mușețel poți să faci băi de șezut, poți curăța răni, vindeca afte, gingivite, abcese, herpes. În cosmetică, mușețelul e folosit ca ingrediente în creme și unguente, iar sub formă de ceai, folosit la clătire, dă strălucire părului blond. Dacă ai cearcăne, pune câteva minute la frigider pliculețele din care ai făcut ceai, apoi aplică-le sub ochi. Iată câte motive de a avea în casă o pungă de mușețel uscat!
Fares a lansat cele două ceaiuri și în varianta BIO, Menta Bio și Mușetel Bio, ceea ce înseamnă că începând cu solul pe care sunt cultivate și terminând cu ambalajul folosit aceste produse sunt mai aproape de natură. Un „natural” certificat, care respectă cele mai stricte rigori. Încearcă-le și tu!
Adaugă comentariu