facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 1977
Comentarii: 0
Menta, o planta cu 10 beneficii pentru digestie

Când ne confruntăm cu diverse afecţiuni digestive, prima plantă salvatoare care ne vine în minte este menta. Şi pe bună dreptate. Încă din antichitate era apreciată pentru mirosul ei proaspăt şi pentru puterea de a trata indigestia, colonul iritabil, balonarea sau greaţa. Dar, să le luăm pe rând şi să vedem când putem apela la ea.

Indigestie, digestie lentă. Ceaiul de mentă contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal, susţine buna digestie, având şi efectul de a stimula secreţia şi eliminarea bilei.

Crampe. Calmează durerile graţie puterii sale de a reduce contracţiile musculare.

Gaze, balonare. Menta are efect carminativ (care favorizează eliminarea gazelor).Stimulent digestiv

Diaree. Este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste în caz de diaree. Asta nu înseamnă că te constipi dacă bei o cană de ceai de mentă. Vorbim despre un asemenea efect doar dacă bei ceai în cantităţi mari.

Sindromul colonului iritabil. Studiile au arătat că persoanele care au consumat frecvent 2-3 picături de ulei de mentă de trei ori pe zi au dezvoltat o toleranţă mai mare faţă de alimentele care le făceau rău.

Gastrită. Menta are efecte calmante şi antiinflamatoare asupra mucoasei gastrice, reduce intensitatea durerilor, fiind recomandată atât în tratamentul, cât şi în prevenţia bolii.

Greaţă, stări de vomă. Cu aroma ei proaspătă, răcoroasă, această plantă medicinală taie greaţa celor care au răul de mişcare sau au mâncat prea mult.

Toxiinfecţie alimentară. Substanţele volatile din mentă au efecte antibiotice, antiinfecţioase, împiedicând multiplicarea microorganismelor din tractul digestiv.

Sughiţ. Poţi scăpa rapid de el dacă bei un ceai de mentă sau ulei de mentă diluat în apă. Acestea calmează tubul digestiv, având efect relaxant, antispastic.

Apetit redus. Menta este un tonic în cazul lipsei poftei de mâncare.

Pe lângă toate aceste probleme digestive pe care menta, sub toate formele ei (ceai, ulei, pulbere, tinctură), le poate rezolva, mai poate fi folosită într-o mulţime de alte afecţiuni, printre care amintim: respiraţie urât mirositoare, răceli, nas înfundat, tuse, durere de cap, cistite, eczeme, urticarie. În plus, oferă o stare de bine. Romanii chiar o purtau pe cap, împletită în coroniţe, pentru a le da o dispoziţie bună. Astfel, când eşti stresat şi ai nevoie de un moment de relaxare, pune câteva picături de ulei de mentă în apa din baie sau în candela de aromaterapie şi lasă-te în voia aromelor vindecătoare.

Este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor până în 6 ani şi persoanelor cu tensiune arterială scăzută, cu acididate scăzută a sucului gastric.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri