facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-04-17
Vizualizari: 1986
Comentarii: 0
Meniul ideal când ești răcit

Când simți că te prinde răceala, e bine să acționezi din prima zi, de la primele simptome. În felul acesta, scurtezi perioada de convalescență și ușurezi simptomele. Ai de făcut două drumuri pentru cumpărături: unul la magazinul naturist, de unde să te aprovizionezi cu ceaiuri, comprimate pe bază de plante și uleiuri esențiale, altul la supermarket. Alimentația din această perioadă are și ea un cuvânt de spus. Corect aleasă, poate fi un adevărat tratament.

Micul dejun. Începe-ți ziua cu un pahar de apă călduță în care ai pus fie suc de lămâie, fie sirop de cătină cu miere. Ajută la detoxifierea organismului și îți furnizează doza de vitamina C necesară pentru întărirea imunității. Dacă ai cătină și fructe de pădure congelate, le poți pune la borcan, amestecate cu miere, din care să iei câteva lingurițe pe zi. Micul dejun poate consta în iaurt cu cereale integrale (conțin probiotice și vitamine din grupul B, aliate ale sistemului imunitar), ouă, brânză proaspătă de vaci mixată în blender cu nuci, o banană coaptă și fructe de pădure (afine, zmeură, mure) sau îți poți face un smoothie sățios din banană, mere, fructe de pădure, nuci, morcov, frunze verzi (spanac, ștevie) etc., în diverse combinații, după gust.

Gustările constau în fructe oleaginoase (nuci, alune, caju, migdale), în fructe proaspete sau biscuiți făcuți în casă, fără zahăr, cu cereale integrale și fructe uscate.

La prânz, supa de găină în care au fiert ceapă, morcovi, țelină, asezonată cu pătrunjel proaspăt, nu trebuie să lipsească. Inclusiv cercetătorii au demonstrat că are proprietăţi antiinflamatoare, calmează iritaţia gâtului, deblochează căile nazale şi favorizează eliminarea secreţiilor, sporeşte capacitatea cililor nazali de a proteja corpul de virusuri şi bacterii. Ea te hidratează şi te hrăneşte în acelaşi timp, iar legumele conţinute au vitamine şi antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar. La felul doi, cu ce îţi place usturoiul? Cu nişte cartofi la cuptor, sau cu un grătar de peşte? Indiferent lângă ce mâncare îl preferi, dacă mănânci cât mai mult, e bine. Pentru că usturoiul este considerat un antibiotic şi un antiviral natural, cel mai bun medicament când eşti răcit sau gripat. Ceapa, de asemenea, este un alt aliment minune. O poți consuma în salate, alături de o ciorbă de fasole sau pur și simplu fiartă și adăugată în mâncăruri.

La cină, alege un pește la grătar sau carne slabă de vită sau de curcan. Ai nevoie și de proteine în perioada de convalescență. Consum-o alături de un mujdei de usturoi, o salată de roșii și o felie de pâine integrală și ai obținut cina perfectă. Mai poți opta pentru salate de legume (spanac, ceapă verde, usturoi verde, ardei gras, morcov, salată etc.) sau rădăcinoase la cuptor (sfeclă roșie, țelină, păstârnac, morcov, cartof).

Pe tot parcursul zilei, bea multe ceaiuri medicinale. În funcție de plantele alese, unele calmează tusea și durerile în gât, altele desfundă nasul și reduc inflamația căilor respiratorii, altele întăresc imunitatea.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri