facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-08
Vizualizari: 527
Comentarii: 0
Melatonina vegetală și beneficiile sale pentru un somn odihnitor

Adormi greu și somnul nu este odihnitor? Există remedii naturale care te pot ajuta, de la ceaiuri de lavandă, de valeriană, de tei, până la melatonină din sursă vegetală.

Melatonina este supranumită „hormonul somnului”, fiind cea care reglează ciclul somn-veghe. Are rolul de a iniția și menține somnul. Este sintetizată de glanda pineală din creier, mai multă melatonină fiind produsă noaptea în absența luminii. Odată cu vârsta sau din cauza stresului, secreția de melatonină scade, dar poate fi optimizată prin suplimente alimentare.

Cercetările moderne și studiile efectuate arată că melatonina nu este produsă doar endogen, în corpul nostru, ci și în plante. Melatonina a fost identificată recent într-o varietate de plante și semințe comestibile, în concentrații mari, fiind numită fitomelatonină. La plante, se crede că melatonina funcționează ca un captator de radicali liberi și, posibil, în reglarea ritmului biologic sezonier.(1)regleaza somnul

Într-un studiu din anul 2001, melatonina a fost detectată și masurată în cireșele Balaton și Montmorency (Prunus cerasus) folosind cromatografie lichidă de înaltă performanță. Ambele specii de cireșe conțin niveluri ridicate de melatonină în comparație cu concentrațiile din sângele mamiferelor. Cireșele Montmorency conțin aproximativ de 6 ori mai multă melatonină decât cireșele Balaton.

Un alt studiu din anul 2012 a arătat că Cireșele Montmorency au crescut nivelul de melatonină și au îmbunătățit calitatea somnului. (2)

Studiile privind fitomelatonina și conținutul acesteia în multe plante au ridicat problema posibilei sale utilizări ca înlocuitor natural al melatoninei sintetice. Sunt discutate acțiunile benefice ale fitomelatoninei descrise până în prezent la om și posibilele metode de obținere a acesteia din plante sau celule vegetale. In concluzie, posibilitatea de a utiliza fitomelatonina în locul melatoninei sintetice în multe dintre suplimentele alimentare și alte produse alimentare și cosmetice este o realitate. (3)

Regăsiți extract de cireșe Montmorency în capsulele de melatonină vegetală de la Fares, care contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi, favorizând instalarea și menținerea unui somn natural.

 

Bibliografie

1.Burkhardt S, Tan DX, Manchester LC, Hardeland R, Reiter RJ. Detection and quantification of the antioxidant melatonin in Montmorency and Balaton tart cherries (Prunus cerasus). J Agric Food Chem. 2001 Oct;49(10):4898-902. doi: 10.1021/jf010321+. PMID: 11600041.

2.Marino B.Arnao, JosefaHernández-Ruiz. Phytomelatonin, natural melatonin from plants as a novel dietary supplement: Sources, activities and world market. Journal of Functional Foods, Volume 48, September 2018, Pages 37-42

3.Effect of tart cherry juice (Prunus cerasus) on melatonin levels and enhanced sleep quality.

Howatson G, Bell PG, Tallent J, Middleton B, McHugh MP, Ellis J.Eur J Nutr. 2012 Dec;51(8):909-16.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri