facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-10-16
Vizualizari: 631
Comentarii: 0
Medicamente din cămară. Iată ce poți trata cu anumite alimente!

Medicamente se găsesc nu doar la farmacie sau în magazinele naturiste, ci și în propria cămară. Unele alimente de aici pot fi folosite ca tratament pentru vindecarea unor afecțiuni precum răceli, ulcer, dureri de dinți, infecții sau osteoporoză.

Mustul și perele te scapă de constipație

Dacă ai astfel de probleme, tot ce trebuie să faci e să dai o fugă în piață. Găsești acolo toate remediile de care ai nevoie: must, pere, prune uscate, nuci sau zeamă de varză. O altă gustare delicioasă care stimulează digestia este formată din brânză de vaci amestecată cu un măr ras, cu miere și cu semințe de in date prin râșniță.

Merișoarele ajută la vindecarea infecțiilor urinare

Aceste fructe sunt diuretice, antiseptice, au proprietăţi antiinflamatoare, ulei esentialastringente şi antioxidante. Consumă-le chiar şi preventiv, pentru că sunt bogate în vitamina C. Aceasta creşte aciditatea urinei, fapt care împiedică dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor care provoacă infecţia.

Uleiul de cuișoare, bun în caz de dureri de dinți

Cuișoarele au fost folosite din cele mai vechi timpuri în stomatologie, datorită proprietăților lor anagezice. În caz de urgență, dacă te doare un dinte, o măsea, pune pe el/ea un mic tampon de vată pe care ai picurat ulei de cuișoare.

Scade febra cu un amestec de plante!

Poți scădea în mod natural temperatura corpului și ușura simptomele răcelii dacă bei un ceai de tei, combinat cu decoct de scoarță de salcie. Deși în principiu orice lichid este benefic în caz de febră, acest amestec de plante e de mare ajutor. Scoarța de salcie este bogată în salicilați (compuși înrudiți cu aspirina) și are efect sudorific, iar teiul favorizează și el transpirația.

Supa fierbinte de găină - mâncarea ideală când ești răcit

Cercetătorii au arătat că are proprietăţi antiinflamatoare, calmează iritaţia gâtului, deblochează căile nazale şi favorizează eliminarea secreţiilor, sporeşte capacitatea cililor nazali de a proteja corpul de virusuri şi bacterii. Trebuie preparată cu legume (morcovi, țelină, ceapă), carne de găină de curte și asezonată cu mult pătrunjel. Toate acestea vin cu un aport de vitamine care întăresc imunitatea.

Coada calului tratează osteoporoza

Această plantă este bogată în minerale (în principal în potasiu și siliciu) care favorizează fixarea calciului și fosforului în oase, repară țesuturile, ajută la formarea cartilajelor și favorizează refacerea rapidă a oaselor. Tratamentele pe bază de coada calului se folosesc în artrite, reumatism, osteoporoză, dar și pentru vindecarea rănilor, degerăturilor, vânătăilor.

Usturoiul scade tensiunea

Studiile au arătat că el diminuează coagularea prea rapidă a sângelui şi conţine o substanţă numită alicină, care dilată vasele de sânge. În felul acesta, usturoiul poate scădea tensiunea, presiunea sângelui, dar şi colesterolul. Un căţel de usturoi pe zi e considerat un tratament naturist cât de poate de eficient pentru bolnavi.

Sucul de varză te vindecă de ulcer

S-a descoperit că acesta conține un factor antieroziv numit glucosinolat. Varza trebuie să fie proaspăt stoarsă, nu fiartă, deoarece factorul respectiv se distruge la temperatură înaltă. Din 3 kg de varză se obține circa un litru de suc, din care se bea câte o ceșcuță, de trei ori pe zi. Potrivit unor cercetări, te poți vindeca în 10-14 zile. Chiar dacă în primele zile riști balonare și gaze, stomacul ți se va obișnui după un timp.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri