facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-07-31
Vizualizari: 610
Comentarii: 0
Mare grijă la toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară!

În sezonul cald, când alimentele se alterează mai ușor, riscul de a face o toxiinfecție alimentară este mai mare. Afecțiunea se manifestă prin dureri abdominale, greață, vărsături, diaree, dureri de cap, febră, stare generală de rău. Iată cum tratezi, dar și cum să previi astfel de probleme.

Greșeli

Toxiinfecția alimentară este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale sezonului estival. Cauza apariției ei este dată de consumul de alimente și băuturi contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziți. Ce greșeli facem? Lista e lungă:

- Cumpărăm mâncare de la vânzătorii ambulanți, care o țin în condiții improprii, cumpărăm porumb copt de pe plajă, din praf, shaorma cu sosuri ținute în căldură etc.

- Noi înșiși ne luăm „la pachet”, la drum lung, alimente care se alterează ușor.

- Nu spălăm bine fructele și legumele, sau chiar gustăm din ele direct de pe tarabă.

- Reîncălzim de mai multe ori mâncarea, recongelăm carnea odată dezghețată.

- Cumpărăm bere și sucuri la doză și bem direct din ele, fără a le spăla capacul în prealabil.

- Nu protejăm mâncărurile din farfurie de „atacul” insectelor, care le contaminează.

Soluții

Dacă simptomele toxiinfecției nu sunt foarte agresive, le poți combate cu remedii naturiste, acasă. Bea multe ceaiuri cu efect  gastro-protector, antiseptic, antimicrobian, calmant. Mușețelul și gălbenelele au rol gastro-protector, bactericid, antiseptic, antispastic, fiind adevărate pansamente pentru stomac. Se pot folosi și tincturi din aceste plante (câteva picături diluate în apă, de trei ori pe zi). Ceaiul de sunătoare este și el antimicrobian, antiinflamator, calmant și antidiareic, cel de roiniță calmează durerile abdominale și îndepărtează senzația de greață, cel de sovârv este un antibiotic natural care combate cu succes infecțiile provocate de alimentele contaminate, iar menta taie greața, ajută în caz de diaree, calmează crampele, iar substanțele volatile pe care le conține împiedică multiplicarea microorganismelor din tractul digestiv.

Hidratează-te suficient pentru a suplini lichidele pierdute prin diaree şi vomă. În același timp, o perioadă de câteva zile urmează o dietă uşoară, în care să incluzi supe de legume, orez fiert, piure, pâine prăjită, banane şi să excluzi alimentele grase, grele, condimentate, cafeaua şi alcoolul, pentru că irită stomacul.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri