Sfaturi Practice
 
 

Mami Biosept capsule

Imagine2

Aceste capsule au la bază o formulă naturală din plante medicinale cu rol antiviral şi antiinflamator pentru infecţii respiratorii virale, în perioada de sarcină şi alăptare. Produsul a fost administrat, ca unic tratament, la persoanele cu afecţiuni ale căilor respiratorii superioare şi a condus la ameliorarea simptomelor clinice la 24.69% dintre paciente şi la dispariţia lor la 74.9% dintre paciente, fiind bine tolerat, lipsit de reacţii adverse.

S-a izolat acidul protolichesterinic din lichenul de piatră şi s-a arătat că acesta inhibă biosinteza de leucotriene (din calea lipoxigenazei) – cu rol bronhoconstrictor implicate în procesele inflamatorii – împiedicând astfel răspunsurile inflamatorii ale organismului, chiar şi de la nivel respirator.

Frunzele de măslin conţin, în principal, oleuropeină. Acest principiu şi derivatul său, acidul elenolic prezintă activitate antivirală pe virusurile cauzatoare de infecţii respiratorii, cum sunt: virusul respirator sinciţial, rhinovirus, influenza, coxsackie virus şi virusul para-influenza de tip 3. Cercetătorii sugerează că principiile active din frunzele de măslin interacţionează cu proteinele din particulele virale şi inhibă replicarea virusurilor care produc răceală, gripă şi infecţii respiratorii.

Ştiaţi că curcumina din turmeric reduce cu 90% infecţiozitatea virusurilor gripale şi spre deosebire de agenţii antivirali (amantadină), virusul nu dezvoltă rezistenţă la curcumină? Curcumina întrerupe ataşarea virusului de celulă şi îi inhibă astfel propagarea în organism, ceea ce face turmericul să fie un agent natural promiţător în terapia antivirală.

Echinacea are acţiune antivirală cu spectru larg în infecţiile căilor respiratorii. Ea blochează hemaglutinina şi neuraminidaza şi nu induce rezistenţă, spre deosebire de oseltamivir care induce rezistenţă. Studiile au demonstrat că compuşii fenolici din echinacea acţionează sinergic pentru a combate infecţiile virale, fiind activi asupra virusului influenza H1N1 – mecanismul de acţiune are loc prin blocarea intrării virusului în celule.

Ştiaţi că rizomii de ghimbir au efect antiinflamator şi analgezic similar cu cel al ibuprofenului (antiinflamator nesteroidian) şi pot fi înlocuitori naturali eficienţi pentru medicamentele sintetice? Acest lucru este datorat inhibării biosintezei de prostagladine şi leucotriene prin suprimarea 5-LO (lipoxigenazei) şi COX (ciclooxigenazei), adică scăderea mediatorilor inflamatori.

Comentarii

Articole recomandate
Mami Biosept capsule

Biosept siropuri A16 şi A13

Siropurile Biosept clasic şi Biosept cu miere, recomandate la copiii cu vârsta de peste 1 an, conţin formule complexe care îmbină extracte de plante medicinale şi uleiuri esenţiale cu acţiune antivirală şi antiinflamatoare, fiind eficiente în infecţii respiratorii. Echinacea este ext

citește mai departe

 
Mami Biosept capsule

Soluții naturale pentru pielea uscată

Odată cu sezonul rece apare o altă problemă deranjantă – pielea uscată. Cele mai afectate sunt mâinile, coatele și picioarele, acolo unde sunt mai puține glande sebacee, dar și fața, prima expusă condițiilor atmosferice extreme. Îți poți menține pielea frumoasă și sănătoasă cu ajutoare din natură. – Cremele hidratante sun

citește mai departe

 
Mami Biosept capsule

Tulburarea afectivă sezonieră – ce înseamnă și cum o poți trata

Te simți obosit, lipsit de energie, depresiv, ai o stare de iritabilitate și o poftă inexplicabilă pentru dulciuri și carbohidrați, observi o creștere în greutate? E posibil să suferi de „tulburare afectivă sezonieră” (TAF). Este un tip de „depresie de toamnă/iarnă”, care debutează în luna octombrie, atunci când zilele devin

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!