facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-02-02
Vizualizari: 1506
Comentarii: 0
Mâini şi picioare reci? Cum să le încălzești pe timp de iarnă

Unele persoane au, fie vară, fie iarnă, mâinile şi picioarele reci. „Sunt sincere”, spune o vorbă din popor. În realitate, cauzele sunt altele. În primul rând poate fi vorba de proasta circulaţie a sângelui, la care se pot adăuga oboseala, fluctuaţiile hormonale lunare, la femei, sau lipsa unor nutrienţi în sânge. Iarna, din cauza expunerii la frig, problema se poate agrava. Din fericire, există remedii care te încălzesc în mod natural.ceai medicinal

Pentru o temperatură optimă, trebuie în primul rând să te îmbraci bine, să ai căciulă, mănuşi călduroase şi încălţări solide, impermeabile. Apoi, te poţi încălzi consumând anumite ceaiuri calde sau alimente care îmbunătăţesc circulaţia periferică. Usturoiul, hreanul, ghimbirul, ardeiul iute, muştarul şi piperul sunt condimente cu efect vasodilatator, care pun sângele în mişcare. Hreanul era folosit în trecut şi sub formă de comprese la picioare. Se amestecă hrean ras cu mălai, se pune într-o şosetă şi se ţine această „compresă” în picioare pe tot parcursul nopţii. După câteva nopţi de tratament îţi vei îmbunătăţi circulaţia sângelui. Mai poţi face o cură cu un delicios suc de morcovi cu ţelină. Se rad câte 500 g de morcovi şi tot atâta ţelină, se pun în borcane de sticlă, se acoperă cu apă şi se lasă la macerat 5 zile (timp în care se amestecă zilnic). După aceea, se strecoară, iar din sucul obţinut se bea câte o jumătate de cană înainte de mesele principale.

Ceaiurile din plante medicinale sunt deosebit de utile, mai ales dacă le bei calde. Cele mai indicate plante sunt cele care îmbunătăţesc circulaţia periferică şi dilată vasele de sânge, printre acestea, păducelul şi anghinarea, celebre pentru valoarea lor în tratarea bolilor cardiovasculare.

Ce mai poţi face? Cu siguranţă îţi vor prinde bine băile calde în care adaugi infuzie de mentă, cimbru, măghiran sau rozmarin. O frecţie la mâini şi la picioare pune sângele-n mişcare. Mai ales dacă foloseşti uleiuri esenţiale care intensifică circulaţia, precum cel de rozmarin, salvie, mentă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri