facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-19
Vizualizari: 547
Comentarii: 0
MĂCEŞELE, rezervor de vitamine pentru organism 

Măceșele

Măceșul (Rosa canina) este o specie de plantă nativă în Europa, nord-vestul Africii și în vestul Asiei. Este un arbust cu frunze căzătoare, cu o înălțime care variază între 1 și 5 metri. Tulpina este acoperită de țepi mici, ascuțiți, sub formă de cârlig. Frunzele sunt penate, cu 5-7 frunzulițe. Florile sunt de obicei roz pal, dar există și plante cu flori albe sau roz închis. Au un diametru de 4–6 cm și sunt formate din cinci petale. Fructul, numit măceașă, are o formă elipsoidă și este roșu sau portocaliu închis.

Măceșul este foarte apreciat în medicina naturistă, în special datorită complexului de vitamine pe care îl conține: vitamina A, B1, B2, C, K, P, Este considerat un rezervor de vitamine pentru organismul uman. Ceaiul de măceșe tratează intoxicațiile, diarea, afecțiunile hepatice, febra, viermii intestinali, palpitațiile.  Elixirul de măceș este recomandat în tratarea bronșitei cronice și a tusei de bătrânețe.sustine rezistenta organismului

Fructele au efect benefic in stările inflamatorii, cum ar fi răceala şi gripa, deoarece  atenuează răspunsul inflamator în macrofage, limfocite. S-a arătat că acestea inhibă mediatorii inflamaţiei si reduc secreţia de citokine inflamatoare [1]. De asemenea, au efect vitaminizant – în tratamentul deficienţelor de vitamina C, se utilizează pentru creşterea rezistenţei organismului, tratarea răcelilor sezoniere, gripei, afecţiunilor respiratorii [2].

Acţiunea imunomodulatoare este datorată acizilor triterpenici (oleanolic, ursolic), care inhibă eliberarea interleukinei-6 folosind ca model celulele macrofage umane [3].

Fructele de măceşe le regăsim, alături de fructele de cătină, în produsul Vitamina C 200 cu măceșe și cătină, comprimate, fiind o sursă naturală de vitamina C.

Produsul susține rezistența naturală a organismului, susține sistemul imunitar, este un tonic general util în perioade de convalescență și oboseală.

 

1.Edwards SE, da Costa Rocha I, Williamson EM, Heinrich M. Phytopharmacy, An evidence-based guide to Herbal Medicinal Products, Wiley, p525.

2.Stănescu Ursula. Plante medicinale de la A la Z. Polirom, 2014, p518

3.Saaby L, Jäger AK, Moesby L, Hansen EW, Christensen SB. (2011) Isolation of immunomodulatory triterpene acids from a standardized rose hip powder (Rosa canina L.). Phytotherapy Research 25(2): 195–201.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri