facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-07-07
Vizualizari: 1066
Comentarii: 0
Luminița nopții – componentă hidratantă în atrofia vaginală

Oenothera biennis (luminița nopții) provine inițial din America de Nord și a fost adusă în Europa în 1614, unde a devenit răspândită ca plantă ornamentală, dar și ca plantă alimentară. În 1614, botaniștii din Virginia au adus-o în Europa, pentru a o studia. A fost introdusă în Europa sub numele de „leacul regelui”, ceea ce a făcut-o populară în Marea Britanie. Rădăcina a fost preparată ca legumă sau consumată feliată subțire sub formă de salată.

Omul de știință german Unger a descoperit că din semințe poate fi extras un ulei, folosind petrol ușor. În 1919, un acid linolenic neobișnuit a fost găsit de Heiduschka și Lüft, atunci când au analizat uleiul de semințe; l-au numit acid gamma-linolenic (GLA). Oamenii de știință britanici au început să examineze efectele uleiului în anii 1960 cu experimente medicale efectuate la șobolani. Aceste experimente au demonstrat că organismul uman a metabolizat acest GLA mult mai eficient decât acidul linoleic (LA). Alte studii au constatat că GLA ar putea controla și nivelul colesterolului (Cottier, 1996; Senapati și colab., 2008).ovule

Agenția Europeană a Medicamentului a emis o monografie pentru uleiul gras de luminiță, ca produs medicamentos tradițional pe bază de plante pentru ameliorarea simptomatică a mâncărimii în afecțiuni cutanate acute și cronice.

Studiile biochimice au identificat faptul că uleiul de luminița nopții este foarte bogat în acizi linoleici (70-74%) și γ-linolenici (8-10%) și conține și alți acizi grași: acid palmitic, acid oleic, acid stearic și (în cantități mai mici) acid miristic , acid oleopalmitic, acid vaccenic, acid eicosanoic și acid eicosenoic.

Datorită conținutului său de acid linoleic dar și a celorlalți constituenți enumerați, uleiul de luminiță are un efect hidratant benefic asupra membranelor mucoase. Aceasta implică faptul că aplicarea uleiului de luminiță îmbunătățește echilibrul hidric, care este dereglat din diverse cauze. Mai mult, acidul γ-linolenic, conținut în cantități mari în ulei, exercită efect antiinflamator.

Uleiul de luminița nopții, intră în compoziția produsului Ginosept trofic ovule vaginale, dispozitiv medical, adresat femeilor care se confruntă cu atrofia (uscăciunea vaginala) în perioada de menopauză, premenopauză sau în perioada de alăptare.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri