facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-08
Vizualizari: 586
Comentarii: 0
Luați din timp măsuri împotriva asteniei de primăvară!

Am scăpat de iarnă, iese soarele, înfloresc copacii, zilele se fac tot mai frumoase... iată câte motive de bucurie! Cu toate acestea, așteptați-vă să vă simțiți exact la polul opus: apatici, triști, anxioși, slăbiți și fără energie. De ce? Aceste stări inexplicabile au o cauză medicală ce poartă numele de astenie de primăvară. Afectează între 10% și 40% din populația Europei, simptomele sunt variate și persistă 2-3 săptămâni. Din fericire, tot natura ne ajută să trecem mai ușor peste această perioadă cu tratamente din plante medicinale.

Simptome specifice asteniei de primăvară

Lipsă de energie, senzație de slăbiciune, capacitate de concentrare și de muncă (fizică sau intelectuală) redusă, dureri de cap, palpitații, nervozitate, anxietate, extenuare, insomnie, lipsa apetitului, tristețe nemotivată, apatie, tensiune arterială scăzută... acestea sunt principalele manifestări ale asteniei de primăvară. Simptomele apar în perioada martie-aprilie.

De ce apare acum?

De ce ne simțim atât de „amorțiți” tocmai când natura în jurul nostru se trezește la viață? Ei bine, organismul funcționează un pic diferit. Lumina mai puternică, variațiile de temperatură, de alimentație, de stil de viață forțează organismul să se adapteze. Dar el e deja slăbit, devitalizat, după un sezon rece în care am mâncat mai mult carne, prăjeli, dulciuri și mai puțin verdețuri, fructe și legume proaspete. Femeile sunt mai afectate decât bărbații deoarece, odată cu adaptarea la temperatura și lumina anotimpului cald, apar modificări în sfera hormonală.

Ajutoare din natură împotriva asteniei

Chiar dacă nu e o problemă gravă și dispare de la sine, nu strică să-i dați organismului un mic ajutor pentru a depăși mai ușor perioada. Aveți nevoie de remedii naturale bogate în vitamine, minerale, enzime, antioxidanți și alte principii active cu efect tonic general, mineralizant, de stimulare a imunității, tonifiere a sistemului nervos și de  creștere a adaptării organismului la stres.

  • Pentru stres, depresie, stări anxioase, tulburări digestive sau cardiovasculare pe fond nervos, apelați la șerlai, vinariță și schinduf, plante care au efect de liniștire, reduc stările de surescitare și stres, îmbunătățesc calitatea somnului. În același timp, tonifică organismul și reduc disconfortul digestiv. Se pot administra sub formă de ceai Distonoplant sau de capsule Distonoplant.
  • Pentru a vă odihni mai bine noaptea, beți seara, înainte de culcare, ceaiuri calde și aromate de sunătoare, tei, valeriană, passiflora. Acestea reglează ritmul cardiac, sunt sedative, antidepresive.
  • Aveți o stare de slăbiciune, vă este greu să vă concentrați la serviciu? E timpul să începeți o cură de vitaminizare. Cătina, măceșele, goji și drojdia de bere au efect tonic general, adaptogen, și cresc imunitatea. De altfel, drojdia de bere conține 17 vitamine, 16 aminoacizi esențiali și peste 14 săruri minerale și oligoelemente. Susține inclusiv sănătatea pielii și a părului. Aveți nevoie și de minerale: germenii de grâu și orzul verde sunt surse bogate în fier, calciu, zinc, mangan, magneziu, potasiu, seleniu etc.
  • Pentru un plus de energie, beți ceai de rozmarin: revigorează, îndepărtează oboseala, susține rezistența organismului la stres. Aromaterapia cu uleiuri esențiale de mentă și de pin vă poate umple de energie cu fiecare respirație.
  • Dureri de cap? Le tratează lavanda. Sub formă de ceai sau de ulei esențial de lavandă, această plantă scade tensiunea nervoasă și calmează.
  • Tot acum este momentul să începeți o cură de detoxifiere. Pentru asta, trebuie să mergeți mai des prin piață și să vă aprovizionați cu spanac, urzici, ștevie, leurdă, salate, usturoi și ceapă verde. Vor fi totodată și „bomba” de vitamine și minerale de care aveți nevoie!
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri