facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-13
Vizualizari: 552
Comentarii: 0
Locuri și activități care ne pot îmbolnăvi

În sezonul rece, e bine să stăm departe de virusurile care se transmit prin aerosoli sau prin atingerea suprafețelor infectate. Pot da răceală, gripă, chiar covid. Cum ne ferim de contaminare? În primul rând evitând anumite locuri și activități. Potrivit Reuters și New York Times, 500 de specialiști în sănătate publică din întreaga lume au realizat un grafic cu cele mai periculoase și cele mai puțin riscate locuri care ne pot îmbolnăvi.

Risc ridicat:

  • Ce ne expune cel mai mult la boală? Pe primul loc sunt cluburile de noapte. Acolo, din cauza muzicii, oamenii sunt nevoiți să stea aproape unii de alții și să strige unul în urechea celuilalt, pentru a se auzi mai bine. Cantitatea de aerosoli eliminată este mai mare, la fel și riscul de contaminare.
  • Urmează barurile, petrecerile la interior și concertele, arată graficul experților în sănătate publică, prezentat de dr. Cristian Apetrei, medic virusolog și profesor de boli infecțioase la Universitatea Pittsburgh, SUA.
  • Tot la categoria „risc crescut” sunt participarea la o nuntă sau la o înmormântare, întâlnirile cu necunoscuți, îmbrățișatul și datul mâinii cu cineva.

Risc mediu au următoarele activități și locuri:protejeaza sistemul imunitar

  • Călătoriile cu avionul, metroul și autobuzul, mersul la sală, mâncatul într-un restaurant, vizitarea unei rude în vârstă, mersul copiilor la școală, mersul la teatru, la cinema, dar și la serviciu, dacă împarți biroul cu mai multe persoane.
  • Un risc mediu spre scăzut îl au toaletele publice, mersul la mall, cazarea într-un hotel, sau un tuns la frizerie.

Risc scăzut:

Cel mai mic risc de transmite a virusurilor îl au vacanțele cu încă o familie (dacă aceasta e responsabilă și are grijă la sănătate), cumpărăturile de la aprozar, vizita la doctor, mersul la muzee și biblioteci, mersul la plajă sau alimentarea mașinii în stațiile peco. Virusurile se transmit foarte rar la tenis, făcând spor în aer liber, dacă prietenii îți folosesc baia sau dacă iei mâncare la pachet.

Riscul de infectare scade în toate situațiile dacă purtăm corect mască, păstrăm distanțarea și ne dezinfectăm mâinile. Am mai putea încerca să evităm locurile aglomerate, să nu stăm să ne tușească cineva în față și să avem grijă la igienă. Dar, pe lângă toate acestea, un lucru extrem de important e întărirea imunității. Dacă organismul tău e puternic, va reuși să se apere singur, iar o eventuală gripă/răceală va fi mult mai ușor dusă pe picioare.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri