facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-03-12
Vizualizari: 781
Comentarii: 0
Livia Graur, prezentatoare de știri la Prima TV: "Stilul meu de viață s-a schimbat total de când sunt mamă"

Viața de jurnalist până în 25 de ani, când nu ai copii și responsabilități, dar ai în schimb energie să muți munții, poate fi destul de haotică. Ne spune din propria experiență Livia Graur (32 de ani), prezentatoarea știrilor Focus de la Prima TV. Mânca pe apucate și de multe ori nepotrivit, nu gătea în casă, nu era preocupată de viața sănătoasă pentru că... nu avea motive. Asta până să apară Renata, fetița ei de 5 ani și jumătate. De atunci, toate s-au schimbat.

În ce fel s-a schimbat viața ta de când ești mămică?

Înainte să se nască Renata, în frigiderul nostru abia dacă găseai, cu chiu cu vai, vreo portocală rătăcită prin frigider. Eram destul de dezordonată – mă culcam la ore târzii, mă trezeam la fel, mâncam numai prostii. Încet, încet, am învățat să adopt un stil de viață mai sănătos. Am început să fiu mai atentă la ce cumpăr din magazine, mai ales la calitatea alimentelor, am învățat multe rețete, mâncăm și noi alături de fetiță supe și ciorbe, mâncare gătită, iar fructele și legumele ocupă acum cel puțin jumătate din frigiderul nostru.

Ți s-a reglat și stilul alimentar, e mai ordonat?

În continuare nu pot să mănânc dimineața, în afară de o cafea cu mult lapte. Prima masă e undeva după prânz, pe la 13-14. Dar este o masă în adevăratul sens al cuvântului, care conține cel puțin două feluri de mâncare. Nu prea iau gustări, iar seara mănânc în jurul de ora 21. Pentru că, de cele mai multe ori, seara mâncăm cu toții, este o masă sănătoasă cu grătar, salate, paste... oricum, ceva gătit cât mai „conștiincios”.

Așa îți menții tu silueta? Nu te-am văzut niciodată să ai probleme cu kilogramele în plus.

Din fericire, natura a fost extrem de generoasă cu mine și nu am fost nevoită niciodată să țin vreo dietă sau să mă abțin de la vreun fel de mâncare. Am perioade și perioade: unele în care apetitul îmi este crescut și mănânc mai mult (dar niciodată nu țin cont de asta, ci trebuie doar să-mi satisfac poftele), alteori, în zile mai agitate sau mai pline, pofta de mâncare mi-e redusă și atunci mănânc mai puțin. Sunt o persoană extrem de energică, mereu trebuie să fac ceva, nu pot să stau locului și atunci cred că are și asta o legătură cu metabolismul meu. În plus, în momentul în care trec prin perioade mai dificile - supărări de tot felul - slăbesc instantaneu, pentru că mă consumă extrem de tare orice sentiment care mă încearcă.

Renata e un copil mofturos la mâncare? Cum o determini pe ea să mănânce sănătos, să-i distragi atenția de la dulciurile din comerț?

Spre marele meu noroc, Renata a fost dintotdeauna o mâncăcioasă. Încă de când era bebeluș nu aveam probleme în a-i da să mănânce tot felul de piureuri de legume sau fructe pe care le combinam în fel si chip, așa că nici acum, când a mai crescut, nu mi-a fost prea greu să-i creez obiceiuri alimentare sănătoase, zic eu. Nu lipsesc de la mesele ei zilnice legumele proaspete (ardei capia, castraveți, morcovi, roșii). În fiecare zi mănâncă cel puțin două fructe. E adevărat că nici de dulciuri nu e străină, însă încercăm să le îmbinăm, astfel încât să aibă și o alimentație adecvată, dar să se și bucure și să primească ce-și dorește mai mult - și anume ciocolata. Ne place să și gătim împreună, am găsit tot felul de ustensile haioase care să transforme făcutul fursecurilor, de pildă, într-o activitate distractivă și creativă.

Cum îi întărești imunitatea pentru a o ține departe de răcelile de la grădiniță?

Am încercat foarte multe soluții de imunizare, de-a lungul anilor. Însă ceea ce a dat cele mai bune rezultate a fost propolisul, care nu ne lipsește din casă, iar în perioada rece este mană cerească. Renata a avut, încă de mică, o sensibilitate la nivelul căilor respiratorii. Imediat cum începea să-i curgă nasul, apărea tusea. O tuse sâcâitoare, care se lasă greu dusă și care ne-a mâncat multe nopți. Însă de mai bine de un an, de când folosim propolisul, alături de echinaceea și zinc, lucrurile s-au mai schimbat, în sensul că răcelile au apărut mai rar și parcă nu au mai fost atât de violente. E adevărat că și ea a mai crescut și că imunitatea s-a întărit și în mod natural, însă eu cred că și soluțiile mele minune au contribuit serios.

Ești adepta remediilor naturiste? Ce rol au plantele în viața ta, cum le folosești?

Sunt întotdeauna pentru remedii naturiste în detrimentul celor de sinteză. Cred că majoritatea gândește așa. Mai ales când vine vorba de copii, încercăm pe cât posibil să-i ferim de medicamente și să încercăm să-i ajutăm naturist. În afară de propolis, am folosit cu succes ceaiurile antigripale sau antitusive din diverse plante, dar și siropuri de tuse cu pătlagină. De asemenea, străbunica Renatei i-a făcut sirop natural din muguri de pin, care a ajutat tot la tuse. Și eu, când sunt răcită, beau tot felul de combinații antigripale, care conțin măceșe sau cătină. Când am probleme cu gâtul, am observat că numai ceaiul de mușețel cu multă miere și lămâie reușește să-mi calmeze durerile și să-mi redea vocea.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri