facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-12-27
Vizualizari: 489
Comentarii: 0
Lista remediilor care alungă tusea copiilor

România se confruntă, în această perioadă, cu un val de viroze respiratorii în rândul copiilor. Tusea e un simptom care nu lipsește din peisaj. Știm că, în orice boală, trebuie să ne concentrăm pe cauză, nu doar pe simptome, însă în ceea ce privește tusea e necesar să o tratăm în mod distinct. Calmând tusea, copilul se va odihni mai bine noaptea, vor fi evitate durerile de cap și de gât, iar starea generală de sănătate se va îmbunătăți. Sunt mai multe măsuri pe care le poți lua:

• Hidratarea. Este esențială atunci când copilul e răcit și tușește. Ceaiurile călduțe, îndulcite cu miere, sunt o adevărată alinare pentru gât și fluidifică secrețiile care provoacă tusea. Nu uita că mierea nu trebuie administrată copiilor mai mici de un an!

• Suflatul nasului. Un aspect foarte important este menținerea căilor aeriene curate, deoarece nasul înfundat agravează tusea. Învață-l cât mai devreme pe copil să-și sufle nasul, cu răbdare și mai ales prin exemplul propriu. Dacă este prea mic, va trebui să folosești apă de mare sau ser fiziologic, pe care să le picuri în năsuc, apoi să îi aspiri mucozitățile cu o pompiță specială.

• Camera trebuie aerisită constant, pentru a preveni acumularea microbilor. Evită să folosești orice fel de odorizant, copilul nu are nevoie să inhaleze chimicale. În schimb, sunt benefice uleiurillle esențiale cu efect antiviral, care purifică aerul. Se pun în lampa de aromaterapie.

• Apelează la siropuri de tuse special făcute pentru copii, din plante medicinale cu efect blând, care acționează atât pe tusea uscată, cât și pe cea cu expectorație. De altfel, siropul bun și dulce este cel mai plăcut tratament, pe care niciun mofturos nu l-ar refuza. Poți să prepari și în casă siropuri de ridiche neagră, de ceapă sau din suc de morcovi.

• Cataplasmele cu sare. Un remediu din bătrâni îl reprezintă cataplasmele cu sare grunjoasă (aceea care se folosește la murături), puse pe pieptul copilului. Însă, mare atenție! Sarea nu trebuie să fie fierbinte, ci caldă. Se încălzește puțin într-o tigaie, apoi se pune într-un săculeț de pânză, care la rândul său se învelește într-un prosop, pentru a preveni contactul direct cu pielea copilului.

În paralel, este nevoie ca cel mic să evite aerul rece, să se odihnească mai mult și să mănânce alimente hrănitoare, moi, ușor de digerat (legume coapte sau fierte, fructe, supe). Evită-le pe cele care produc mucus, cum sunt lactatele, dulciurile cu zahăr alb, făinoasele, grăsimile și prăjelile.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri