facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-12
Vizualizari: 761
Comentarii: 2
Lista plantelor sigure pentru copiii mici

Ceaiurile și tratamentele pe bază de plante sunt cele mai naturale, mai benefice și mai ușor de tolerat, atât de adulți, cât și de copii. Totuși, la vârste foarte fragede, se recomandă prudență. Organismul fragil al celor mici nu poate suporta orice, oricât. Doar anumite remedii naturale sunt sigure și permise. Pe eticheta lor se indică foarte clar plantele din compoziție, modul de administrare și doza, în funcție de vârstă.

Foarte multe mămici care vor să-și trateze copilul cât mai natural se întreabă ce fel de ceaiuri sau tratamente naturale îi pot da micuțului lor și de la ce vârstă. Ei bine, plantele permise sunt în număr restrâns, iar restul, deși foarte sănătoase pentru adulți, au contraindicații pentru bebeluși și copiii sub 5 ani. Sigur, nu le vei ține minte pe toate. Doar nu uita ca, atunci când cumperi un ceai sau un remediu naturist, să citești indicațiile de pe etichetă și să vezi de la ce vârste se administrează.

Plante permise sugarilor

Mușețel, chimion (fructe), fenicul (fructe), măceșe (fructe), cătină (fructe), lichen de piatră, frunze de măslin, muguri de brad, mentă (frunze), muguri de pin,  roiniță, soc, tei (pe perioade scurte), tintaură, trifoiște de baltă, turmeric, albăstrele (flori), cardamom (fructe), coacăz (frunze), coriandru (fructe),  mesteacăn (frunze), gențiană (rădăcină), fructe de noni.

Cum se administrează ceaiul

Ceaiurile sunt cele mai potrivite forme de administrare a plantelor la sugari, pe perioade scurte de timp. Trebuie să știi că el nu ține loc de apă sau de lapte, ci se administrează la nevoie, ca tratament. Poate fi îndulcit cu miere abia după un an (pentru sugari, mierea nu e indicată).

Plante contraindicate sugarilor și copiilor mici

  • Ceaiul verde și cel negru (acționează asemenea excesului de cafea la adulți)
  • Aloe vera (poate irita tractul digestiv)
  • Cimbrul, crețișoara, cuișoarele, salcia, scorțișoara, valeriana (nu se administrează copiilor sub 3 ani)
  • Senna, crușinul, rostopasca (nu se administrează copiilor sub 10-14 ani).
  • Uleiurile esențiale sunt complet contraindicate sugarilor. Singura modalitate de utilizare a lor e sub formă de aromaterapie, prin aplicarea câtorva picături într-un vas cu apă din cameră. După vârsta de 3 ani, se pot administra intern doar anumite uleiuri esențiale blânde.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Bună seara, va rog sa imi recomandați un remediu pentru constipație la un copil de 2 ani. Mulțumesc!

Raspuns Fares: Va recomandam siropul Laxativ cu miere, cate 1 lingurita de 1-2 ori pe zi, 7-14 zile.
Gabriela
8 Decembrie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri