facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-04-18
Vizualizari: 67
Comentarii: 0
Lichen de piatră - un remediu popular pentru tuse și dureri în gât

Mușchiul islandez sau lichenul de piatră este un lichen european popular folosit în mod obișnuit pentru răceli, tuse, iritații ale gurii și probleme respiratorii. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Liverwort cu frunze de Eryngo, Lichenul Islandei și Lichen d’Islande.

În timp ce unii jură pe proprietățile sale vindecătoare, criticii susțin că există puține cercetări care să susțină afirmațiile sale și că consumul de mușchi poate fi dăunător.

Mușchiul islandez (Cetraria islandica) nu este mușchi. Este de fapt un lichen. Un lichen este un organism dual format dintr-un tip de ciuperci și alge sau bacterii. Ambele coexistă împreună pentru a-i permite să existe în climat aspru. Această relație simbiotică menține mușchiul islandez bine protejat și hrănit.

Interesant este că creșterea mușchiului islandez și a altor licheni este un semn al unui ecosistem sănătos, deoarece pot absorbi nutrienții și poluanții din jurul lor. Prin urmare, se crede că mediul în care crește, indică niveluri scăzute de poluare.

Timp de secole, mușchiul islandez a fost folosit ca remediu popular european pentru a trata diverse afecțiuni, cum ar fi răceala, tusea, bolile respiratoriiSirop Bebe Plantusin și problemele digestive. Este cel mai frecvent folosit ca sub formă de tablete sau sirop de tuse, dar poate fi consumat și ca ceai, măcinat în supe și terci, ca aromă pentru băuturi alcoolice.

Într-un studiu, 1.848 de copii cu vârsta de 4-12 ani cu infecții ale căilor respiratorii superioare au primit 4-6 pastile cu lichen de piatră, zilnic timp de 1-2 săptămâni. Până la sfârșitul celor două săptămâni, 39% și-au revenit complet, iar 55% au avut simptome îmbunătățite. Mușchiul islandez pare să fie sigur atunci când este luat ca extract în pastile pentru copii și adulți cu tuse uscată și dureri în gât, cu condiția să respecte doza recomandată.

Lichenul de piatră îl regăsim în siropul Bebe Plantusin, care se poate administra de la vârsta de 3 luni, are efect blând și sigur dat principii active 100% naturale. Fluidifică secrețiile bronșice, este expectorant, demulcent și calmant pentru căile respiratorii.

 

Hecker M, Völp A. Verträglichkeit von Isländisch-Moos-Pastillen bei Erkrankungen der oberen Atemwege - multizentrische Anwendungsbeobachtung mit 3143 Kindern [Tolerability of Icelandic moss lozenges in upper respiratory tract diseases - multicentric drug monitoring study with 3,143 children]. Forsch Komplementarmed Klass Naturheilkd. 2004 Apr;11(2):76-82. German. doi: 10.1159/000078228. PMID: 15138371.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri